Joel Banks sai potkut seurajoukkueesta

Kuva: CEV.eu

Joel Banks on joutunut jättämään tehtävänsä belgialaisen seurajoukkueen Maaseikin päävalmentajana.

Maaseik (VC Greenyard Maaseik) tiedotti valmentajanvaihdoksesta äskettäin. Uusi käskijä on Fulvio Bertini.

Maaseik kuuluu Belgian suurseuroihin, mutta kuluvalla kaudella tuloskunto ei ole vastannut seurajohdon odotuksia. Siksi muutos oli seuran mukaan välttämätön.

– Seura hyvästelee Joel Banksin. Tämä on vaikea hetki koko lentopalloperheellemme. Kuluva kausi on ollut vaikea. Hänen aikakautensa oli hieno, ja sen loppuminen tekee kipeää, Maaseik kuvaili.

Uuden valmentajan alaisuudessa meno on parantunut ainakin hetkellisesti. Maaseik voitti Belgian liigassa Leuvenin ja tiistaina Mestarien liigassa Ziraat Bankasin 3-2. Jan Martinez Franchi kuuluu avainpelaajiin.

– Olemme nyt uusi Maaseik. Voitto maistuu. Olen todella ylpeä joukkueesta, kun voittoja tulee niin kotimaan liigassa kuin Mestarien liigassa, hän sanoi tiistaisen voiton jälkeen.

Maaseikin vahvuuteen kuuluu nuori suomalaispelaaja Veeti Nikkinen. Keskiviikkona hän pääsi vaihdosta kentälle neljässä erässä.

Joel Banks valmentaa Suomen miesten lentopallomaajoukkuetta. Brittiläisestä Banksista tuli Suomen valmentaja keväällä 2019 Tuomas Sammelvuon siirryttyä suuren kohun saattelemana Suomen päävalmentajan paikalta Venäjän maajoukkueen leipiin.

Banksin aikakauden kaikki viisi otteluvoittoa ovat EM-lopputurnauksista. Virallisia otteluita on takana 32 kappaletta.

EM-kisoissa 2021 Suomi pelasi parasta arvokisalentopalloaan sitten MM-kisojen 2014. Yhtään sensaatiotulosta ei kuitenkaan syntynyt, ja kolmen alkulohko-otteluvoiton jälkeen Suomi putosi neljännesvälierissä hävittyään maailmanmestari Puolalle.

Vuonna 2022 Suomen lentopallomaajoukkueen haasteet ovat Euroopan hopeinen liiga ja EM-karsinnat vuoden 2023 kisoihin. Suomi ei pääse lentopallon MM-kisoihin 2022, koska maan ranking ei ole riittävän hyvä.