Lentopalloilija Suvi Kokkoselta upea esitys

Kuva: CEV.eu

Suvi Kokkonen tahditti joukkueensa riemukasta otteluvoittoa Ranskan lentopalloliigassa.

Kokkosen edustama Nantes pelasi viikonloppuna vieraissa St. Raphaelia vastaan. Kotijoukkue voitti kaksi ensimmäistä erää, mutta Nantes nousi 3-2-voittoon.

Ottelun Kokkonen aloitti vaihdossa. Kun hänet vaihdettiin kentälle kesken toisen erän, alkoi tapahtua.

Vaikka Kokkonen pelasi vain noin puolet ottelusta, hän teki 16 pistettä ja oli joukkueensa paras torjuja neljällä blokkipisteellä. Useimmiten yleispelaajana nähtävä Kokkonen esiintyi nyt hakkurina.

Yksi Kokkosen joukkuetovereista on LiigaPlokistakin tuttu Jaelyn Keene. Keene johtaa Ranskan liigan keskitorjujatilastoa.

Uuden vuoden puolella Nantes on voittanut kaikki ottelunsa, ja sijoitus liigassa on neljäs. Kärjessä on Le Cannet.

Laukaasta kotoisin oleva Kokkonen pääsi heti ensimmäisenä kotimaisena liigavuonnaan, kaudella 2017-2018, tuulettamaan Suomen mestaruutta HPK:ssa (nyk. Lentopallokerho).

Nantesissa Kokkonen on seurahistorian neljäs suomalaispelaaja. Peliä johti vielä viime kaudella passari Kaisa Alanko, joka vaikuttaa nykyisin Italian liigassa. Aiemmin Nantesissa vaikuttivat (sittemmin uransa päättäneet) Laura Pihlajamäki ja Pauliina Vilponen.

Viime toukokuussa Kokkonen ja Nantes sopivat jatkosopimuksen. Suomalaisella on menossa toinen ammattilaisvuosi Ranskassa.

Belgian miesten lentopalloliigassa Akseli Lankisen joukkue otti toisen huippuvoiton kahdeksan päivän sisään. Decospan Volley Team Menen kaatoi runsas viikko sitten Maaseikin (Veeti Nikkinen, Joel Banks), ja lauantaina 5. helmikuuta kaatui Roeselare.

Menenin kotikentällä käydyssä kamppailussa eriä voitettiin vuorotahtiin, ja viidennen erän Menen vei pistein 15-6.

Passari Lankinen oli avauskokoonpanossa kaikissa erissä. Roeselare piti sarjataulukossa piikkipaikkansa, mutta Menen nousi jo kakkoseksi.

Lankinen pelaa toista ammattilaisvuottaan. Kotimaan kentillä hän tuli tutuksi Akaa-Volleyssa, Vantaa Ducksissa ja LEKA Volleyssa.