Akaa-Volley lämpenee pudotuspelien lähestyessä, mutta huoliakin on – ”Eivät ne teippaukset siellä koristeina olleet”

Akaan libero Voitto Köykkä. Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigassa pudotuspelit lähenevät, ja Akaa-Volley vertyy.

Sarjakakkonen Akaa on voittanut viidestä viime kamppailustaan neljä. Lauantaina tuli varsin selkeä kotivoitto Raision Loimusta erin 3-0.

Erät Toijalassa päättyivät pistein 25-17, 25-16 ja 25-15.

Akaan hyökkäyspeliä johti tällä kertaa nuori passari Saku Tuomivaara. Kaveri selvitti työt mallikkaasti ykköspassari Anton Välimaan ollessa poissa.

– Yritin jakaa hyökkäysvastuuta tasaisesti vähän joka tontille. Ja kun toisessa erässä hihamiehet hoitivat tonttinsa loistavasti, työni helpottui, Tuomivaara kommentoi.

Loimu pelaa vahvaa kautta, mutta lauantaina joukkue ei saanut itsestään parasta irti. Alla oli toki rankka viisieräinen kamppailu Team Lakkapäätä vastaan. Aitor Barreros näki selkeät kehityslinjat lauantain ottelussa.

– Akaa sai ottelussa vauhdin päälle tasaisen alun jälkeen. Me ikään kuin pienenimme koko ajan samalla, kun kotijoukkue kasvoi silmissä. Meillä on runkosarjan lopussa vielä tärkeitä otteluita edessämme. Sarjan keskikasti on tasainen, ja taisteluhampaat on kaivettava esiin, Barreros tietää.

Akaan kokeneet pelaajat Urpo Sivula ja Kristo Kollo eivät ole sataprosenttisessa kunnossa, mutta esiintyivät jälleen kerran positiivisesti. Päävalmentaja Olli Kunnarin suurin tavoite on johdattaa pelaajat terveinä pudotuspeleihin.

– Harjoittelu luonnollisesti jatkuu. Nyt pitää vaan yrittää välttää vammautumiset. Kollon ja Sivulan polvissa on tuntemuksia. Eivät nuo tämän iltaiset teippaukset siellä koristeina olleet, Kunnari ilmoitti.

Joensuussa Karelian Hurmos ja Kokkolan Tiikerit tarjosivat lentopalloilua koko rahan edestä. Tiukan taistelun Tiikerit taivutti hyväkseen erin 3-2.

Hakkureiden taistelussa Hurmoksen Eetu Häyrinen (26) peittosi Tiikerien Oskari Keskisen (24).

Hurmos, syyskauden ilmiö, on hävinnyt nyt kymmenestä viime ottelustaan yhdeksän. Savo Volley johtaa sarjaa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo iloitsi 3-0-vierasvoitosta LiigaPlokia vastaan. Taannoin loukkaantunut tähtipelaaja Carlyle Nusbaum on taas pelikunnossa, ja se näkyy. Hän teki Pölkyn tuotteliaimpana 14 pistettä.

LP Kangasala puolestaan haki täyden pistepotin Hämeenlinnasta. Lentopallokerho hävisi erin 1-3. Kangasala johtaa liigaa. Kärkikolmikon täydentävät Pölkky ja LP Viesti.