Woman Volleylta tuli ”rumasti kuokkaan”, mutta nyt aggressiivisuus ja hyvä ryhmähenki toivat Jymylle revanssin

Jymyn Sara Niemi. Kuva: Nurmon Jymy

Lentopallon Mestaruusliigassa Nurmon Jymy tuuletti maanantaina makeaa kotivoittoa Woman Volleysta.

WoVo oli voittanut Jymyn neljässä edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa. Nyt Jymy oli parempi kotisalissaan erin 3-1.

Täysi pistepotti oli arvokas, sillä sekä Jymy että WoVo yrittävät välttää liigan kahdelle viimeiselle sijalle ja siten karsintoihin joutumisen.

Nurmon Jymyn (JymyVolley) päävalmentaja Kari Raatikainen kertoi, että hänen luotsaamansa joukkue lähti otteluun sisuuntuneena.

– Otimme niin rumasti kuokkaan Rovaniemellä, että tämän pelin teemana oli löytää aggressiivisuutta syöttöviivalle heti alusta alkaen. Peli oli vuoristorataa, välillä päästettiin karkuun, tultiin takaisin peliin, Raatikainen kuvaili.

Sanni Rantanen esiintyi vahvasti Jymyn verkon keskustassa. Hän teki 15 pistettä.

– Olen tosi ylpeä joukkueesta. Meillä oli tosi hyvä syöttö, jolla saimme vastustajan peliä hajotettua. Mukana oli myös aggressiivisuutta ja hyvää ryhmähenkeä, Rantanen sanoi.

Woman Volley joutui ottelun edetessä rukkaamaan kokoonpanoaan loukkaantumisten vuoksi. Päävalmentaja Teemu Mäkikyrö näki kamppailussa selkeitä eroja.

– Harmi oli se, että Riikkaliisa Kärkkäisen polvi ei tänään kestänyt täysipainoista pelaamista. Kolmannen erän lopussa myös Martina Konecnalla oli sama juttu, polvi alkoi temppuilla, Mäkikyrö taustoitti.

– Torjuntapeli oli hyvää, puolustus ei niinkään. Isoin ero oli tänään liberon ja passarin tonteilla, siinä hävisimme 100-0, rovaniemeläisten luotsi lisäsi.

Jymylle voitto oli kauden kahdestoista, joten sijojen 10 ja 11 välttäminen alkaa näyttää varmalta. WoVo on tällä hetkellä sijalla 10 kerättyään seitsemän otteluvoittoa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigaa johtaa LP Kangasala, mutta kolme ottelua vähemmän pelanneet Pölkky Kuusamo ja LP Viesti ovat aivan kannoilla.