Olli Kunnarin ensimmäinen kausi päävalmentajana huipentui historialliseen mitaliin

Kuva: Akaa-Volley

Akaa-Volley on lentopallon miesten Mestaruusliigan pronssijoukkue vuosimallia 2022.

Pronssiottelusarjassa Akaa kaatoi Hurrikaani-Loimaan täydessä kolmessa ottelussa voitoin 2-1.

Keskiviikkona Toijalassa käydyssä ratkaisuottelussa Akaa oli parempi erin 3-1.

Akaan pronssimitaleille valmensi Olli Kunnari. Lentopalloikonille kausi päävalmentajana oli ensimmäinen ja Akaa-Volleylle SM-mitali seurahistorian ensimmäinen.

Vuonna 2000 Kunnari aloitti pelaajana liigauransa VaLePassa ja päätti sen samassa seurassa 20 vuotta myöhemmin. Väliin mahtui menestyksekkäitä vuosia Kreikassa, Ranskassa, Puolassa ja Turkissa.

Kunnari kuului vuosien ajan Suomen maajoukkueen avainpelaajiin. Hän edusti Suomea niin lentopallon MM-kisoissa kuin EM-kisoissa.

Kaudella 2020-2021 hän debytoi VaLePan liigajoukkueen apuvalmentajana.

Akaa-Volleyn avauskokoonpanossa ratkaisuottelussa pelasivat Saku Tuomivaara, Urpo Sivula, Panu Pitkänen, Sauli Sinkkonen, Kristo Kollo, Joni Mikkonen ja Voitto Köykkä.

Myös Hurrikaani-Loimaan joukkueen kausi ansaitsee korkean hatunnoston. Jussi Heinon valmentamassa miehistössä nuoret pelaajat kuten Luka Marttila, Santeri Välimaa ja Aleksi Muukkonen nousivat tärkeiksi vastuunkantajiksi.

Naisten pronssitaisto etenee täyteen kolmeen otteluun. Kahden vierasvoiton jälkeen tilanne LP Viestin ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon välillä on 1-1. Keskiviikkona Hämeenlinna voitti vieraissa suoraan erin 3-0.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan toinen loppuottelu käytiin Sastamalassa. Kotijoukkue VaLePa kaatoi Savo Volleyn erin 3-1 ja siirtyi voitoin 2-0 johtoon.

VaLePan yleispelaaja Sakari Mäkinen esiintyi virtuoosimaisesti varsinkin hyökkäyksessä ja nousi ottelun pistekärjeksi 21 merkinnällään.  Andrus Raadik oli Savon onnistuja.

VaLePa voitti ensimmäisen loppuottelun Siilinjärvellä erin 3-2.

Loppuottelusarja jatkuu Sastamalassa jo torstaina, joten Savo-valmentaja Timo Tolvasen on löydettävä nopeasti lääkkeet joukkueensa pelaamisen parantamiseksi. Loppuottelusarja palaa Savoon sunnuntaiksi.