Savo Volley vaihtoi kokeneet karjut ruutuun, ja se sysäsi VaLePan pelkääjän paikalle

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuotteluissa VaLePan johto Savo Volleyta vastaan on enää 2-1.

Kiirastorstaina Sastamalassa pelatussa kolmannessa kamppailussa Savo Volley oli kirkkaasti parempi ja vei voiton suoraan erin 3-0. Erät päättyivät pistein 28-26, 25-20 ja 25-22.

VaLePa oli voittanut kaksi ensimmäistä ottelua. Siilinjärvellä tulos oli 3-2 ja ensimmäisessä Sastamalan-ottelussa 3-1.

Runkosarjavoittaja Savo Volley oli jo joutua ahtaalle finaalisarjassa, joten kahden tappion jälkeen valmentaja Timo Tolvasen oli keitettävä uudet käärmekeitot. Hänen reseptinsä oli luottaminen kokemukseen: aloituskuusikossa yleispelaaja Michael Michelau teki tilaa Antti Siltalalle ja hakkuri Mikko Räsänen Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivulle.

Siltalan ja Ojansivun tuleminen kentälle nosti ilmiselvästi Savon pelihuumoria, ja railakkaiden otteiden edessä VaLePa oli usein hätää kärsimässä.

Koska Ojansivu joutuu hyökkäämään säästeliäästi (vain 10 passia), tehot ovat varsin paljon yleispelaajien vastuulla. Siltala ja toinen kokenut yypee, Andrus Raadik, tekivätkin yhteensä 27 pistettä (Siltala 14, Raadik 13). Myös keskitorjujat onnistuivat. Miki Jauhiainen tuuletti neljää toruntapinnaa ja Jakub Kovac kolmea ässää.

– Ihan hyvä lataus tänään, Siltala tokaisi.

– Pelattiin loppuun asti kaikki erät. Eilen jäi vajaaksi, mutta tänään pelattiin hyvin. Meidän vuoro oli tänään.

VaLePan nuori hakkuri Matias Tihumäki (17 pistettä) pelasi parhaan loppuottelunsa, mutta ei saanut seuraa tehotalkoisiin. Keskiviikkona loistavasti onnistunut Sakari Mäkinenkään ei ollut pelipäällä, ja hänen oma suorituksensa taipui miinuksen puolelle.

– Tänään oltiin pelkääjän paikalla eikä lähdetty vetämään peliä missään kohtaa omin ohjaksin. Täytyy keksiä Kuopiossa ensimmäiseen erään jotakin, jotta saadaan peli heti käyntiin, tuumi Tihumäki.

Torstainen tulos merkitsee loppuotteluiden venymistä vähintään viiteen kamppailuun, sillä Suomen mestaruus ratkeaa neljällä otteluvoitolla. Neljäs loppuottelu käydään sunnuntaina Kuopiossa.

Mestaruusliigassa on jo yhdet mitalit jaettu. Akaa-Volley kuittasi seurahistoriansa ensimmäisen SM-mitalin kaatamalla Hurrikaani-Loimaan pronssiottelusarjassa voitoin 2-1. Olli Kunnari otti mitalin heti ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa kaikkien mitalien kohtalo on edelleen auki. Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala kohtaavat pitkänäperjantaina toisessa loppuottelussa Kangasalla. Kuusamo voitti avausottelun.

Perjantaina ratkeaa pronssimitalien kohtalo, kun LP Viesti ja Hämeenlinnan Lentopallokerho kohtaavat kolmannessa ja ratkaisevassa pronssimittelössä.