Nuori hakkuri Matias Tihumäki loisti VaLePan ylivoimaisessa voitossa

Kuva: Hannu Moilanen

Puolivälierät ovat käynnistyneet lentopallon Mestaruusliigassa.

Hallitseva Suomen mestari VaLePa oli täysin ylivoimainen puolivälieräsarjan avauksessa Karelian Hurmosta vastaan. Ottelu Sastamalassa päättyi 3-0 ja kesti taukoineen vain puolisentoista tuntia.

VaLePan nuori hakkuri Matias Tihumäki (s. 2001) kantoi vastuunsa mallikkaasti ja teki 16 pistettä. Jiri Hänninen nosti eniten aloituksia ja teki oheen 13 pinnaa.

VaLePan hakkurintontilla on nähty tällä kaudella myös Jerome Cross ja Alberto Cavasin. Tihumäki, FC-57:n kasvatti, näyttää kotiutuneen pelipaikalle. Hurmos-voiton jälkeen hänellä olivat selvät sävelet.

– Syötettiin kovaa, lyötiin kovaa ja siitä otettiin voitto, Tihumäki niputti.

Huittisista kotoisin oleva Matias Tihumäki aloitti lentopalloilun FC-57:n junioreissa, kunnes junioriura jatkui VaLePassa Jukka Tapion valmennuksessa ja Kuortaneen valmennuskeskuksessa. Nyt Tihumäki pelaa VaLePassa toista liigakauttaan.

Hurmoksen kevät on ollut vaikea, eikä trendi osoita kääntymisen merkkejä. Keskiviikkona asiaa hankaloitti avainpelaaja Jere Heiskasen epäonnistuminen. Hakkuri Eetu Häyrinenkään ei päässyt kuin yhdeksään pisteeseen.

Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo lupaili huomattavasti parempaa pelaamista toiseen osaotteluun ja tunnusti toki VaLePan paremmuuden avausmittelössä.

– Ei jäänyt jossiteltavaa tästä pelistä. Meillä oli pientä jännitystä, ei saatu omaa konetta ollenkaan käyntiin. VaLePa pelasi kyllä koko joukkueemme ulos, sanoi Alatalo.

Runkosarjan lopussa ahtaalle joutunut Kokkolan Tiikerit sai onnekseen terveen joukkueen jalkeille puolivälieräavaukseen. Homma toimi, ja kotikentällä tuli 3-1-voitto Hurrikaani-Loimaasta.

Keskitorjuja Antti Leppälä johti tulitusta 16 pisteellään. Hurrikaanin pisteykkönen oli hakkuri Antti Ropponen (21), mutta virheet painoivat hänen tehonsa lukemaan +7.

Raision Loimu kypsytteli yllätystä, mutta joutui taipumaan vieraissa Akaa-Volleylle erin 2-3. Loimu voitti kaksi ensimmäistä erää. Niin sanotun pitkän erätauon jälkeen Akaa palasi kentälle sisuuntuneena ja kairasi tarvitut erävoitot. Ratkaisuerän kotijoukkue vei nimiinsä pistein 15-10.

Urpo Sivula ja Kristo Kollo tekivät Akaalle 20 pistettä mieheen. Loimun pisterohmu oli jälleen Ali Fazli, jolle kertyi nyt 26 pisteen saldo.

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleissä puolivälierät ja välierät ratkeavat kolmella otteluvoitolla. Loppuottelusarja käydään paras seitsemästä -periaatteella, eli neljä otteluvoittoa vaaditaan.

Naisten liigan puolivälierät käynnistyvät torstaina.

Lentopallon Mestaruusliiga 2021–2022, puolivälierät

Savo Volley – Vantaa Ducks
VaLePa – Karelian Hurmos
Akaa-Volley – Raision Loimu
Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani-Loimaa

Pölkky Kuusamo – Nurmon Jymy
LP Viesti – LP-Vampula
LP Kangasala – Puijo Wolley
Hämeenlinnan Lentopallokerho – OrPo