Loppuotteluissa vahvoilla oleva Pölkky Kuusamo ei aio enää matkustaa Kangasalle

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuotteluissa Pölkky Kuusamo johtaa LP Kangasalaa vastaan voitoin 2-1.

Runkosarjavoittaja Pölkky avasi loppuottelusarjan 3-1-kotivoitolla, jonka jälkeen siirryttiin kahden ottelun ajaksi Kangasalle.

Pitkänäperjantaina Kangasala toi 3-1-voitolla sarjan tasoihin, mutta lauantaina oli taas Pölkyn vuoro. Lopputulos oli jälleen 3-1.

Avausfinaalissa Pölkky pelasi lupaavan nousujohteisesti, mutta momentum ei siirtynyt Kangasalan-otteluihin. Korkea virhemäärä ja Kangasalan sisukas esiintyminen käänsivät perjantaisen kamppailun vääjäämättömästi kotijoukkueen hyväksi. Yksi ilonaiheista oli se, että Emmi Riikilän loukkaantuminen jäi lieväksi, ja hän oli Kangasalan kokoonpanossa (tosin vielä vaihtopelaajana).

Lauantaina Pölkyn ongelmat jatkuivat, ja Kangasala otti 25-19-voiton ensimmäisessä erässä. Virheitä tehtaillut kuusamolaisjoukkue esitti kuitenkin pääsiäiseen sopivan ylösnousemuksen: Kangasala hävisi seuraavat erät pistein 17-25, 20-25 ja 21-25.

– Olen ylpeä koko joukkueesta ja staffista, tämä oli tasoltaan paras loppuottelu. Tavoitteemme on, että tänne ei tulla enää tällä kaudella, passari Jalissa Trotter kommentoi.

Passari Trotterin loistava pelaaminen ja Julie Lengweilerin hakkurintyö ovat olleet Pölkyn suurimmat valtit finaaleissa. Erityiseksi vahvuudeksi tiedetty yleispelaajapari Carlyle Nusbaum – Adeja Lambert on sen sijaan esiintynyt alle tasonsa. Nusbaumin piristyminen oli tosin yksi voiton avaimista lauantaina, joten paremmalta alkaa näyttää.

Kangasalan joukkueessa on ollut vaihtuvuutta Riikilän loukkaantumisen ja passaritilanteen vuoksi. Roosa Heikkiniemi on paikannut Riikilää kunniakkaasti. Emmi Jalonen ja Katja Kylmäaho ovat vaihdelleet passarin paikalla, ja tällä hetkellä etulyöntiasema on Kylmäaholla. Kolmen ensimmäisen loppuottelun kokonaisuudessa Kangasalan tärkeimmät pelaajat ovat hakkuri Gabriela Da Silva ja keskitorjuja Braedyn Tutton.

Päävalmentaja Arttu Keränen harmitteli sitä, että lauantaina Kangasala sortui ensimmäisen loppuottelun tasolleen.

– Meiltä samanlainen ottelu kuin avaus Kuusamossa. Syöttö ja vastaanotto on saatava eiliselle (toisen ottelun) tasolle, jos aiomme Kuusamossa voittaa. Pienen marginaalin pelejä nämä kumminkin ovat, muistutti Keränen.

Kuusamossa käydään loppuottelut tiistaina ja keskiviikkona.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuotteluissa VaLePa johtaa Savo Volleyta vastaan voitoin 2-1. Sunnuntaina ja maanantaina pelataan Kuopiossa.

Kotimaisella liigakaudella käynnissä ovat enää loppuottelut ja naisten karsinnat. Miesten liigassa pronssia otti Akaa-Volley, ja Hämeenlinnan Lentopallokerho otti himmeimmät mitalit naisten pääsarjassa.

Naisten liigakarsinnoissa 1-sarjan mestari Rantaperkiön Isku johtaa liigajumbo Helsinki Volleyta vastaan voitoin 2-0, joten ottelusarjan vieminen on yhden otteluvoiton päässä.