Hurjistunut Savo Volley saanut VaLePan aivan köysiin lentopallon loppuotteluissa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuottelusarjasta on kehittynyt juuri niin kihelmöivä kuin osattiin odottaa.

Kaksi ensimmäistä ottelua VaLePalle hävinnyt Savo Volley on tasoittanut tilanteeksi 2-2. Kiirastorstaina Savo voitti Sastamalassa, ja puntit tasoittuvat Kuopiossa sunnuntaina.

Kuopio-hallin kotijoukkue otti 3-1-voitossa voittoerät nimiinsä pistein 25-16, 25-15 ja 25-20. VaLePa sai kaavittua kolmannen erän itselleen Jiri Hännisen suoritusten turvin 25-22.

Joukkueiden avauskokoonpanot:

Savo: F. Ivanov; Ojansivu; Jauhiainen, Kovac; Siltala, Raadik; Sho

VaLePa: Esko; Tihumäki; Rösler, Savonsalmi; Mäkinen, Hänninen; Ruohola

Kokeneiden pelaajien, Antti Siltalan ja Lelu Ojansivun, vaihtaminen Savon avauskokoonpanoon on osoittautunut ottelusarjan käännekohdaksi. Varsinkin Siltala on ollut muhkeassa pelivireessä. Sunnuntaina ”Silli” viimeisteli 17 pinnaa ja johti joukkuetta karismaattisesti.

Sunnuntaina Savo Volley esitti varsin väkevää kuusikkopelaamista, josta ei löytynyt heikkoa lenkkiä. Joukkueiden pisteykköset olivat Savon Andrus Raadik (18) ja VaLePan Jiri Hänninen (19).

VaLePalla on syytä olla huolissaan yleispelaaja Sakari Mäkisen otteen katoamisesta. Kahdessa ensimmäisessä kamppailussa loistavasti esiintynyt Mäkinen tehtailee virheitä, ja sunnuntainakin oma peli painui 12 tehdystä pisteestä huolimatta lukemaan -1. Avauskuusikon pelaajista myös hakkuri Matias Tihumäen (-3) ja keskitorjuja Severi Savonsalmen (-2) tehot menivät pakkaselle.

VaLePa-passari Mikko Eskon oli vaikea löytää kuumaa hyökkääjää.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä jäimme täysin jalkoihin emmekä olleet valmiita pelaamaan. Savo pelasi hyvin, pisti painetta ja sai tulosta. Onneksi saatiin pelistä kiinni toisen tauon jälkeen ja tunnetta peliin. Emme pystyneet kuitenkaan hyödyntämään momentumia, Esko kertasi.

Kuopio-hallissa noteerattiin komea yleisömäärä 1 752.

– Perhanan hieno tunnelma salissa, tätä hetkeä on monta vuotta odotettu, Savo-valmentaja Timo Tolvanen sanoi.

– Onneksi on joukkueessa kokeneita kavereita, jotka osaavat nauttia hetkestä. Tykkään tällä hetkellä joukkueen moraalista, siitä, miten tehdään töitä ja pysytään yhdessä, tapahtui mitä tahansa, luotsi kuvaili.

Finaalisarja jatkuu Kuopiossa jo maanantaina, joten VaLePan on löydettävä uusi vaihde pian. Muuten SM-kulta on menossa vahvasti Savon suuntaan.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuotteluissa Pölkky Kuusamo johtaa LP Kangasalaa vastaan voitoin 2-1. Tiistaina ja keskiviikkona pelataan Kuusamossa.

Kotimaisella liigakaudella käynnissä ovat enää loppuottelut ja naisten karsinnat. Miesten liigassa pronssia otti Akaa-Volley, ja Hämeenlinnan Lentopallokerho otti himmeimmät mitalit naisten pääsarjassa.

Naisten liigakarsinnoissa 1-sarjan mestari Rantaperkiön Isku johtaa liigajumbo Helsinki Volleyta vastaan voitoin 2-0, joten ottelusarjan vieminen on yhden otteluvoiton päässä.