Rantaperkiön Isku ja KyKy-Betset lentopallon 1-sarjan mestarit 2022

Rantaperkiön Isku ja KyKy-Betset ovat lentopallon 1-sarjan mestarit vuosimallia 2022.

Viikonloppuna käydyissä naisten loppuotteluissa Isku voitti Vaasan Kiiston.

Kiisto vei lauantaisen avausottelun kotonaan erin 3-1. Sunnuntaina Tampereella Isku voitti samoin lukemin, joten mestaruuden ratkaisemiseen tarvittiin ns. kultainen erä.

Ylimääräisen erän Isku vei hyväkseen pistein 25-19 ja pääsi juhlimaan mestaruutta. Ykkössarjan voittoon joukkueen valmensi Jari Tolvanen.

Camilla Lehto toimii Iskun kapteenina. Hänen lisäkseen avauskokoonpanossa pelasivat ratkaisuottelussa Carina Lehto, Jenni Mäkinen, Tiia Virta, Karoliina Viitaniemi, Enni Saari ja libero Emilia Sipilä.

Isku etenee 1-sarjan voittajana liigakarsintoihin. Vastaan karsinnoissa tulee Helsinki Volley, joka sijoittui Mestaruusliigan runkosarjassa viimeiseksi ja hävisi esikarsinnoissa Woman Volleylle.

Karsintaottelusarjan voittaja saa oikeuden anoa paikkaa Mestaruusliigaan kaudeksi 2022-2023.

Lentopallon miesten 1-sarjan finaaleissa kohtasivat Lempäälän Lempo-Volley ja Kyyjärven KyKy-Betset. KyKy voitti avausottelun kotonaan erin 3-2. Sunnuntaina Lempo voitti kotikentällään 3-0. KyKy oli kultaisessa erässä pistein 25-16 vahvempi.

KyKyn valmentajina toimivat Eduard Venski ja Hannu Kalliojärvi. Mestaruuden varmistaneessa ottelussa avauskuusikon muodostivat Miko Kostamo, Mika Väliaho, Olli Saarenmaa, Aivars Petrusevics, Mikko Väliaho ja Ralfs Ozolins. Miro Rasinperä ja Keijo Lamminen olivat liberon paikalla.

Koska miesten sarjassa ei pelata liigakarsintaa, KyKy-Betset saa 1-sarjan mestarina oikeuden anoa liigapaikkaa.

Liigakarsinta peruttiin, koska oululainen Lentopalloseura Etta lähtee 1-sarjaan. Etta säilytti pelillisesti liigapaikan, mutta talousongelmiensa vuoksi seura on päättänyt hakea vauhtia ykkösestä.