Pölkky Kuusamolle kolmas perättäinen lentopallon SM-mitali

Kuusamolaista pronssiriemua vuodelta 2019. Kuva: CEV.eu

Pölkky Kuusamo on raivannut tien lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuotteluihin 2022.

Välierissä Pölkky pudotti Hämeenlinnan Lentopallokerhon kultataistelusta suoraan kolmessa ottelussa.

Kotiottelunsa Pölkky voitti erin 3-0 ja 3-1. Sunnuntaina kuusamolaisryhmä oli Hämeenlinnassa parempi erin 3-0.

Yleispelaaja Carlyle Nusbaum oli ratkaisuottelussakin suuressa roolissa ja teki Pölkylle 12 pistettä. Linda Andersson tuuletti puolestaan neljää torjuntapistettä. Hakkuri Julie Lengweiler oli Kuusamon pisteykkönen 15 merkinnällään.

Hämeenlinnan Natasa Sevarika esitti kevään parastaan ja viimeisteli komeat 16 pinnaa. Kukaan muu Kerhon pelaajista ei päässyt yli kahdeksan pisteen.

Pölkky (Kuusamon Pallo-Karhut) saa kolmannen perättäisen lentopallon SM-mitalinsa. Keväällä 2019 joukkue otti pronssia ja 2021 hopeaa (vuonna 2020 kausi jouduttiin jättämään kesken koronaviruspandemian vuoksi).

Lentopallokaudelta 2021-2022 Pölkyllä ovat jo taskussa runkosarjan voitto ja Suomen cupin mestaruus. Joukkuetta valmentaa Sotiris Gkotsis.

Mestaruusliigan loppuotteluissa Pölkky kohtaa joko LP Viestin tai LP Kangasalan. Viesti johtaa välieräsarjaa voitoin 2-1. Viesti-Kangasala-sarjan häviäjä pelaa pronssiotteluissa Hämeenlinnaa vastaan.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa loppuottelu on Savo Volley – VaLePa. Finaalit alkavat Siilinjärvellä sunnuntaina 10. huhtikuuta.

Loppuottelusarjat ratkeavat neljällä otteluvoitolla. Mestaruutta puolustavat VaLePa ja Viesti.