Lentopalloilija Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu lopettaa uransa

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu päättää uransa tähän kauteen.

Ojansivu, 34, kertoi asiasta itse sosiaalisessa mediassa perjantaina. Hän kertoo olkapäänsä olevan sellaisessa kunnossa, että käynnissä olevien pudotuspelien läpivieminenkin on haastavaa.

Mestaruusliigan välierissä Ojansivun edustama Savo Volley kohtaa Hurrikaani-Loimaan.

Ojansivu kuuluu Suomen lentopallohistorian parhaisiin hakkureihin. Hän on edustanut Suomea niin MM- kuin EM-kisoissa ja pelannut kovan tason liigoissa ulkomailla.

Uransa Lelu aloitti nöyränä.

– Suurin unelmani lentopallossa oli pelata VaLePan liigajoukkueessa. Ei ollut suuria haaveita ulkomaista, ei edes maajoukkueesta, Ojansivu kertoo somessa.

Pelitaitojensa lisäksi Ojansivu on tullut tunnetuksi persoonallisena ja huumorintajuisena kaverina. Se tulee esiin somejulkaisussakin.

– Mitä urasta jäi käteen? Ihan järkyttävä määrä tarinoita, ystäviä, sekoilua ja kaikkea tuolta väliltä. Mitä jään kaipaamaan? Ihmisiä, pukukoppia, pelimatkoja (jollain sairaalla tavalla) ja painetta. Urheilu on antanut helvetisti enemmän kuin ottanut! sanoo Ojansivu.

Ojansivu pelasi ammattilaisena Venäjällä, Turkissa, Iranissa, Romaniassa, Ranskassa ja Kreikassa. Suomessa hänen seurajoukkueensa olivat VaLePa, Pielaveden Sampo, Kokkolan Tiikerit ja Savo Volley.

Suomen mestaruutta Ojansivu on ollut voittamassa Tiikereissä kolmesti ja Sammossa kerran.