Molemmat välierät selvillä naisten lentopalloliigassa

Suomen neljä parasta naisten lentopallojoukkuetta vuosimallia 2022 ovat Pölkky Kuusamo, LP Viesti, LP Kangasala ja Hämeenlinnan Lentopallokerho.

Asia varmistui torstaina, kun Hämeenlinna voitti puolivälieräsarjan neljännessä kamppailussa Oriveden Ponnistuksen. Hämeenlinna voitti Orivedellä erin 3-0 ja vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 3-1.

Hämeenlinna saa välierissä vastaansa Pölkyn. Toinen välieräsarja käydään LP Viestin ja LP Kangasalan välillä.

OrPon ylivoimaisesti tärkein pelaaja Ariana Pirv kärsi edellisessä ottelussa sairauskohtauksen, eikä hän osallistunut torstaiseen kamppailuun. OrPo yritti urheasti, mutta ryhmästä ei ollut Hämeenlinnan haastajaksi.

Joukkueiden pisteykköset olivat Hämeenlinnan Yasmine Madsen (13) ja OrPon Ada Aronen (11). Erät päättyivät pistein 25-15, 25-19 ja 25-20.

Naisten liigan puolivälierissä kaikki neljä kärkijoukkuetta pitivät kutinsa. Pölkky (joka pudotti Nurmon Jymyn), Viesti (LP-Vampula) ja Kangasala (Puijo Wolley) hoitelivat ottelusarjansa suoraan kolmessa ottelussa.

Runkosarjan nelonen Hämeenlinna oli ottelusarjojen voittajista ainoa, joka kärsi ottelutappion. Kerho on käynyt kaudella läpi niin valmentajanvaihdoksen kuin pelaajakriisin, joten mitaliotteluihin eteneminen on joukkueelta kova suoritus.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan toinenkin välierä, Akaa-Volley – VaLePa, varmistui keskiviikkona. Runkosarjan voittaja Savo Volley ottaa puolestaan mittaa Hurrikaani-Loimaasta.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga 2022, välierät

Savo Volley – Hurrikaani-Loimaa

VaLePa – Akaa-Volley

Lentopallon naisten Mestaruusliiga 2022, välierät

Pölkky Kuusamo – Hämeenlinna

LP Viesti – LP Kangasala