Missä lentopallon välierien ottelusarjassa piilee yllätys?

Lentopallon Mestaruusliigassa alkavat välierät tällä viikolla.

Mestaruusliigan pudotuspeleissä puolivälierät ja välierät ratkeavat kolmella otteluvoitolla. Loppuottelusarja käydään paras seitsemästä -periaatteella, eli neljä otteluvoittoa vaaditaan.

Seuraavassa Lentopallo.infon arvio välierien asetelmista.

Savo Volley – Hurrikaani-Loimaa

Puolivälierät Vantaa Ducksia vastaan eivät tuottaneet suuria pulmia Savo Volleylle, runkosarjaykköselle ja Suomen cupin voittajalle. Joukkuepelaaminen on kuosissa, ja vaihtoehtoja löytyy penkiltäkin. Hakkuri Lelu Ojansivun olkapään kunto kysymysmerkkinä; Ojansivulla on nyt käynnissä uran viimeinen kultajahti.

Hurrikaani-Loimaa lähti klassisesti ”kuumana kevääseen”. Kauden alku oli todella tahmea, mutta nuorten pelaajien löydettyä jyvän trendi on ollut jatkuvasti nouseva, ja puolivälierissä Kokkolan Tiikerit joutui lähtemään laulukuoroon loimaalaisen pyörremyrskyn iskettyä. Passari Santeri Välimaa, 21, ja yleispelaaja Luka Marttila, 18, pelaavat loistavasti.

Asetelma: Savo Volley on luonnollisesti ennakkosuosikki, mutta jos Hurrikaanin momentum vain vahvistuu, yllätys on täysin mahdollinen.

VaLePa – Akaa-Volley

VaLePa on jälleen kerran äitynyt lupaavaan kevätkuntoon, vaikka joukkue on joutunut tekemään kauden aikana korjausliikkeen poikineen. Passari-ikoni Mikko Eskon johdolla VaLePa saa finaalitason kuusikon kentälle, mutta riittävätkö vaihtoehdot, jos kone yskii?

Akaa-Volleyn kokemus (Sivula, Sinkkonen, Mikkonen, Kollo) putkahti esiin mielenkiintoisessa puolivälieräsarjassa Raision Loimua vastaan. Aivan ”tavallinen” peliesitys ei tule riittämään loppuottelupaikkaan, vaan Akaan on suoritettava jatkuvasti taitojensa ylärajoilla – ja vielä venyttäväkin. Ykköspassari Anton Välimaan pelikunto arveluttaa.

Asetelma: Akaa-Volley on ensimmäistä kertaa mukana mitaliotteluissa, joten sillä on vain voitettavaa. Kiihkeä paikallistunnelma (kotihallien välinen etäisyys vain runsaat 60 kilometriä) kaventaa tasoeroa. VaLePa on vahvoilla loppuotteluun.

Pölkky Kuusamo – Hämeenlinnan Lentopallokerho

Naisten liigan puolivälierissä Nurmon Jymy pystyi hieman härnäämään, joten runkosarjavoittaja Pölkky Kuusamo ei saanut välieräpaikkaa liian helposti. Joukkue on niin hyvin kuosissa, että se on itse itsensä pahin vastustaja. Liigan valioita tarjolla kaikille pelipaikoille.

Hämeenlinnalle välieräpaikka on jo pieni mestaruus, siksi rankkoja vaiheita joukkue on joutunut kokemaan. Puolivälierissä OrPoa vastaan Kerho sai tehdä töitä, mikä teki joukkueelle vain hyvää. Joukkuepeli ja -henki mitataan nyt aivan eri kaliiberin ryhmää vastaan.

Asetelma: Pölkky on matkalla SM-finaaliin suoraan kolmessa ottelussa. Joutuminen pronssiotteluun olisi valtava pettymys.

LP Viesti – LP Kangasala

LP Viesti sai yllättävänkin hyvän puolivälierävastuksen LP-Vampulasta. Näin salolaisjoukkue ja hallitseva Suomen mestari pääsi testaamaan kovuuttaan, joka osoittautuikin (riittävän) hyväksi. Hakkuri Iina Andrikopoulouta ja kumppaneita on vaikea pysäyttää.

Kangasala sysäsi kvartseissa Puijo Wolleyn tieltään muitta mutkitta. Välierissä tekemisen tason tulee silti nousta tuntuvasti ja avainpelaajien on onnistuttava. Suurimmat vahvuudet ovat verkon keskustassa (Laakkonen, Tutton) ja liberotontilla (Sievänen), mutta venyjiä tarvitaan. Jos Emmi Riikilä ponnistaa tämän sarjan parhaaksi yleispelaajaksi, Kangasala on vahvoilla.

Asetelma: Kaikkien mahdollisuuksien ottelusarja, joka vaatii hurjasti henkistä kanttia. Molemmilla joukkueilla on heikkoutensa, ja niiden röyhkeä hyödyntäminen voi olla avain loppuottelupaikkaan.