Savo Volleylle ikävä loukkaantuminen

Savo Volleyn yleispelaaja Michael Michelau loukkaantui lentopallon Mestaruusliigan ensimmäisessä välieräottelussa.

Michelaun nilkka vääntyi kolmannessa erässä hänen tultuaan alas torjunnasta.

Savo Volleyn pelaaja sai välittömästi ensiavun kentän laidalla.

Michelau tuli Suomeen täksi kaudeksi ja aloitti Lentopalloseura Ettassa. Ettan vaikeuksien myötä hän siirtyi kesken kauden Savoon.

Savo Volley voitti Hurrikaani-Loimaata vastaan kaksi ensimmäistä erää. Joukkue ei järkyttynyt liikaa loukkaantumisesta, vaan vei kamppailun kotikentällään Kuopiossa suoraan erin 3-0.

Terveyshuolia Savolla on muutenkin. Hakkuri Lelu Ojansivun olkapää on heikossa kunnossa, ja maanantainakin hän tuli toisessa erässä vaihtoon. Hänet korvasi Mikko Räsänen.

Loukkaantumisesta huolimatta Michelau oli ottelun pisteykkönen (15). Luka Marttila teki Hurrikaanille 13 pinnaa.

Savon valmentaja Timo Tolvanen suhtautui välikohtaukseen savolaisella huumorintajulla.

– Mike veti levyksi tuohon lattialle ja sitten yksi vanha jyrä (Antti Siltala) kaivetaan maton alta esiin. Onneksi on tuommoinen kaljupää, joka tietää, mitä pitää tehdä. Aika monella kaverilla olisi saattanut lapa täristä, mutta ”Sillillä” on niin kipeä käsi, ettei se tärise enää. Se on jo niin sementissä, Tolvanen veisteli.

Hallitseva Suomen mestari VaLePa aloitti välierätaipaleensa ylivoimaisella 3-0-kotivoitolla Akaa-Volleysta. Akaa ei päässyt yhdessäkään erässä yli 20 pisteen.

Nuori hakkuri Matias Tihumäki on päässyt oivaan kevätkuntoon, nyt hän teki VaLePalle 15 pistettä.

– Meidän oma peli kulki hyvin ja saatiin tehoja joka puolelta. Oma peli kulkee hyvin ja antaa mennä vaan, Tihumäki kommentoi.

Akaan pisteykkönen oli Urpo Sivula 13 pinnallaan. Joukkueen ykköspassari Anton Välimaa oli loukkaantuneena sivussa. Saku Tuomivaara tuurasi häntä hyvin ja sai kehut päävalmentaja Olli Kunnarilta.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan välierä Pölkky Kuusamo – Hämeenlinnan Lentopallokerho alkaa keskiviikkona ja LP Viesti – LP Kangasala tiistaina.

Välieräsarjat ratkeavat kolmella otteluvoitolla.