Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Ariana Pirv siirtyy toisaalle Oriveden Ponnistuksesta.

Naisten Mestaruusliigan kaudella 2021–2022 Pirv on kuulunut parhaisiin pelaajiin. Paljolti hänen loistavien esitystensä ansiosta OrPo sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja eteni pudotuspeleihin.

Puolivälierissä OrPo hävisi Hämeenlinnan Lentopallokerholle. Ottelusarjan loppupuolella Pirv ei pelannut saatuaan sairauskohtauksen kolmannessa kamppailussa.

Lisäksi OrPo kertoo somessa, että joukkueen valmennus vaihtuu. Päävalmentaja Nikolaos Gitzekos ja apuvalmentaja Alexandros Roussos eivät jatka Orivedellä.

LiigaPloki: Tanskalainen Kim Buchwald, 39, on LiigaPlokin uusi päävalmentaja. Hän on valmentanut muun muassa Tanskan nuorten maajoukkuetta.

– Olen kuullut Pihtiputaan faneista hienoja asioita. Valmentajana jatkan läheisen yhteyden rakentamista joukkueen, seuran ja kannattajien välille, Buchwald kertoo LiigaPlokin verkkosivuilla.

– Tehtäväni täällä on tehdä asioista entistä parempia. Joukkue tulee olemaan jännittävä sekoitus nuoria kykyjä ja kokeneita pelaajia, uusi valmentaja vihjaa.

Puijo Wolley: Päävalmentaja vaihtuu myös Kuopiossa. Puijo Wolley kertoo, ettei Jukka Lehtosen sopimuksessa ollutta optiota käytetä.

– Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää muutoksia ja rohkeitakin päätöksiä, niitä seurassa ollaan valmiita tekemään, LP Puijo ry:n puheenjohtaja Matti Auvinen sanoo.

Savo Volley: Kuluvan kauden jälkeen on luvassa sukupolvenvaihdos, sillä pitkäaikaiset tähtipelaajat Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu ja Antti Siltala lopettavat uransa. Ojansivu kertoi päätöksestään itse sosiaalisessa mediassa.

– Mitä urasta jäi käteen? Ihan järkyttävä määrä tarinoita, ystäviä, sekoilua ja kaikkea tuolta väliltä. Mitä jään kaipaamaan? Ihmisiä, pukukoppia, pelimatkoja (jollain sairaalla tavalla) ja painetta. Urheilu on antanut helvetisti enemmän kuin ottanut! Ojansivu ilmaisi somessa.

Savon Sanomat kertoi artikkelissaan, että myös Siltala on päättänyt lopettaa lentopallouransa.

Ojansivu ja Siltala ovat edustaneet Suomea sekä MM- että EM-kisoissa ja pelanneet ammattilaisina kovan luokan liigoissa.