LP Kangasala käytti LP Viestin heikkouksia onnistuneesti hyväkseen

LP Kangasala avasi lentopallon naisten Mestaruusliigan välierät komealla vierasvoitolla LP Viestistä.

Tiistaina Kangasala oli parempi Salossa pelatussa avausottelussa erin 3-1. Hallitseva Suomen mestari Viesti oli ensimmäisessä erässä väkevämpi, mutta Kangasala hoiteli kolme seuraavaa selvin sävelin.

Kolme viimeistä erää päättyivät vierasjoukkueen hyväksi pistein 25-20, 25-15 ja 25-13.

Viestin perusongelma oli tuttu, aloitussyötön heikko vastaanotto. Siitä huolimatta kotijoukkue kairasi voiton avauserästä. Kolmessa seuraavassa erässä vastaanotto vei kuitenkin pohjan joukkueen pelaamiselta täysin.

Kangasala pommitti syötöillä Jessica Kososta ja Elena Bechevaa oman joukkueensa kannalta suosiollisin tuloksin. Tiistaina nähdyn kaltaisella vastaanottopelaamisella Viestillä ei ole mitään saumaa tässä ottelusarjassa.

– Ensimmäisessä erässä jaksettiin paremmin loppuun asti. Sen jälkeen oli yhtä maalia. Ei löytynyt ratkaisijaa, ja virheiden määrä oli liian suuri, Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen kiteytti.

Kososen ja Bechevan riskialttius tiedetään, mutta Viestin kannalta huolestuttavampaa on avainpelaajien – Iina Andrikopouloun ja Anna Czakanin – esitys. Andrikopoulou hyytyi hyvän alun jälkeen vaihtoon, ja Czakanin oma peli painui lukemaan –1. Toki kaksikon hyökkäyspeli kärsi luokattomasta vastaanotosta.

Kangasalan leirissä ilmeet ovat monta astetta aurinkoisemmat. Vierasjoukkue pelasi varsin laadukasta lentopalloa, vaikka tärkeä keskitorjuja Braedyn Tutton seurasi ottelua loukkaantuneena sivusta. Vahvuudesta puuttuivat myös Roosa Heikkiniemi ja Neea-Maria Joki.

Keskitorjuja Taija Tikka ja yleispelaaja Ronja Heikkiniemi ovat pelanneet tällä kaudella verrattain vähän, mutta tiistaina he täyttivät mainiosti ruutunsa. Heikkiniemi oli vahva syöttöpaikalla ja Tikka verkon keskustassa.

– Pakko nostaa heidät esiin. Älyttömän kova paikka tulla loukkaantuneen tilalle tällaiseen otteluun. Iso kiitos pelaajille, valmentaja Arttu Keränen sanoi.

Hakkuri Gabriela Da Silva nousi ottelun selkeäksi ykköshahmoksi tehtyään 23 pistettä. Brasilialainen teki rohkeita ratkaisuja ahtaissakin hyökkäyspaikoissa ja päätti hyökkäyksensä 56-prosenttisesti suoraan pisteeseen.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Savo Volley on yhden otteluvoiton päässä loppuotteluista. Kuopiossa Savo voitti Hurrikaani-Loimaata vastaan molemmat kamppailut suoraan erin 3-0.

Savon yleispelaaja Michael Michelau loukkaantui ensimmäisessä välierämittelössä, ja tiistaina hänen paikkansa avauskuusikossa täytti kokenut Antti Siltala. ”Silli” hoiteli homman kotiin ja teki 12 pistettä. Olkapääongelmasta kärsivä Lelu Ojansivu oli vaihdossa, ja Mikko Räsänen kantoi hakkurivastuun.

Yleispelaaja Andrus Raadik esitti loisto-otteita. Hän vastaanotti laadukkaasti, sai eniten passeja ja viimeisteli 18 pinnaa.

Hurrikaanin nuoren joukkueen koneesta vaikuttaa olevan bensa lopussa, eikä vierasjoukkue yltänyt tiistaina kuin yhteen tasaväkiseen erään. Yleispelaaja Aleksi Muukkosen vahva tulo vaihdosta kentälle oli positiivista antia. Muukkonen kuuluu Suomen lupaavimpiin lentopalloilijoihin, mutta pudotuspelit ovat olleet hänelle toistaiseksi tahmeat.

Välierät jatkuvat keskiviikkona naisten ottelusarjan Pölkky Kuusamo – Hämeenlinnan Lentopallokerho avauksella sekä miesten kamppailulla Akaa-Volley – VaLePa.

Loppuotteluihin pääseminen vaatii kolme otteluvoittoa.