Taas tuli häijy loukkaantuminen, mutta Akaa-Volley vannoo tappelevansa jokaisesta pallosta

Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon miesten Mestaruusliigan välierissä Akaa-Volley ja VaLePa esittivät varsinaisen trillerin keskiviikkona. VaLePa siirtyi ottelusarjassa johtoon 2-0 vietyään jännityskamppailun Toijalassa erin 3-2.

Akaa pelaa ilman loukkaantunutta ykköspassariaan Anton Välimaata. Keskiviikkona tuli lisää jobinpostia. Joni Mikkonen, joukkueen kokenut yleispelaaja ja kapteeni, joutui jättämään kentän toisessa erässä.

– Mikkonen lähti joukkueen fysioterapeutin kanssa pukuhuoneen puolelle. Kasimir Vuorinen sai näytönpaikan ja hoiti yleispelaajan roolin hienosti, Akaa kiteyttää tiedotteessaan.

Välimaan ollessa poissa Akaan passarintyöt hoitaa nuori Saku Tuomivaara. Hän on esiintynyt hyvin, joten kahta välierätappiota on turha yrittää panna vaihtuneen pelintekijän piikkiin.

– Kaikki kyselevät, että jännittääkö. Ei jännitä, omaa rentoa peliä saan pelailla. Kolmannessa erässä taistelu käynnistyi. Perjantaina jatketaan samalla otteella Sastamalassa. Tapellaan joka pallosta, Tuomivaara ilmoittaa.

Koska välieräsarjat ratkeavat kolmella otteluvoitolla, on VaLePa voiton päässä loppuottelupaikasta. Toisessa sarjassa Savo Volley johtaa Hurrikaani-Loimaata vastaan niin ikään 2-0.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa runkosarjavoittaja Pölkky Kuusamo avasi välierät odotetun vahvasti. Hämeenlinnan Lentopallokerho kaatui kotikentällä suoraan erin 3-0.

Kerho pani toki hyvin hanttiin Kuusamossa. Vain toinen erä oli selkeää kotijoukkueen hallintaa, kaksi muuta settiä päättyivät pistein 25-23.

Pölkyn yleispelaaja Carlyle Nusbaum oli loistovireessä, hoiti vastaanoton virheittä, teki 20 pistettä ja päätti hyökkäyksensä 59-prosenttisesti pisteeseen. Hakkuri Yasmine Madsen oli Hämeenlinnan pisteykkönen 11 tikillään.

Toisessa välieräavauksessa LP Kangasala voitti LP Viestin vieraissa erin 3-1. Molemmissa sarjoissa pelataan toiset ottelut torstaina.