Lentopalloilija Eemeli Kouki sopimukseen – ”Haluan tuoda laajuutta ja kokemusta”

Kouki on edustanut mm. Hurrikaani-Loimaata. Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimu vahvistuu yleispelaaja Eemeli Koukilla.

Loimu pelaa keskiviikkona tärkeän kotiottelun. Raisiolaisten kanssa samoista sarjasijoituksista kamppaileva Kokkolan Tiikerit saapuu Kerttulaan vierailulle. Kolmen ottelun tappioputkessa oleva Loimu saa otteluun piristysruiskeen Koukin kiinnittämisen myötä.

Loimun kasvatti ja Suomen maajoukkueessakin esiintynyt Kouki nostaa Loimun oman juniorikoulun kautta liigajoukkueeseen nousseiden pelaajien määrän jo kymmeneen.

Loimun yleispelaajaosasto on ollut vajaa syksystä alkaen. Dominikaanisesta tasavallasta kotoisin oleva Wilfrido Hernandez ei päässyt matkustamaan lupaongelmien vuoksi. Loimu on mennyt alkukauden kolmella yleispelaajalla, mutta nyt ottelu- ja harjoitusvahvuuteen saadaan neljäskin urheilija.

– Syksy meni itsellä aika pitkälti koulu- ja työhommat edellä, joten aikaa ei jäänyt oikein muuhun kuin fysiikan tekemiseen ja ylläpitämiseen. Kun hommat rauhoittuivat ennen joulua, aloin hiljalleen käydä treeneissä myös sitä silmällä pitäen, jos vielä ehtisi hyppäämään mukaan loppukaudeksi johonkin, Kouki kertoo Loimun tiedotteessa.

– Loimu valikoitui hyväksi vaihtoehdoksi, kun Mika Rantanen kyseli treeneihin jo syksyllä. Olimme jutelleet Aapelin (veli Aapeli Kouki) kanssa, että olisi mahtavaa pelata samassa joukkueessa ensimmäistä kertaa, sanoo Kouki.

Loimussa lentopallo-oppinsa saanut Kouki debytoi lentopallon pääsarjassa vuonna 2008. Sen jälkeen hänelle on kertynyt mittava määrä kokemusta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kotimaan liigassa hän on edustanut Loimun lisäksi Perungan Poikia, Hurrikaani-Loimaata ja TUTO Volleyta.

Ulkomaan pääsarjakokemusta on kertynyt Romaniasta, missä Kouki edusti Steaua Bukarestia kaudella 2017-2018. Maaotteluita yleispelaaja on pelannut 36 kappaletta.

Loimu esiintyi kauden alussa loistavasti, mutta sittemmin vauhti on hieman laantunut. Sijoitus sarjassa on neljäs.

– Joukkueella on mennyt kausi todella mukavasti, ja haluan osaltani tuoda laajuutta ja kokemusta sekä toivon mukaan myös menestystä loppukaudelle. Ajatuksissa on myös aina ollut jossain kohtaa paluu juurille omaan kasvattajaseuraan yli 10 vuoden tauon jälkeen, Kouki myhäilee.

Kokkolan Tiikerit vieraili lauantaina Turun seudulla ja hävisi TUTO Volleylle lukemin 2-3. Tiikereiden kokoonpanosta kyseisessä ottelussa puuttui kaksi joukkueen kolmesta yleispelaajasta, ja hakkuri Daniel Thiessen joutui vieraalle tontille yleispelaajaksi.

Loimun ja Tiikereiden välinen ottelu alkaa keskiviikkona Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa kello 18.30. Otteluisäntänä toimii Naantalin Aurinkoinen.

Lähde: Raision Loimun tiedote