Lentopalloilija Essi Helminen kutsuttiin hätiin

Kuva: CEV.eu

Lentopallon hallitseva Suomen mestari Pölkky Kuusamo on löytänyt ainakin väliaikaisen ratkaisun pelaajapulaansa. Takavuosien Pölkky-kapteeni Essi Helminen palaa ruotuun.

Pölkky kertoi, että Helmisen kanssa on tehty toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Helmisen on määrä pelata ”tarvittaessa omien siviilitöidensä salliessa loukkaantumistilanteiden helpottamiseen saakka”.

Helminen nähtiin kuusamolaisjoukkueen väreissä viimeksi kaudella 2018–19. Seuraava kausi meni sivu suun loukkaantumisen takia.

– Valitettavasti tämä kausi jää nyt väliin. Katsoin parhaaksi tässä kohtaa hoitaa jalan täyteen kuntoon, Helminen vahvisti Lentopallo.infolle syksyllä 2019.

Rohkeista iskulyönneistään tunnettu Helminen on piipahtanut Suomen maajoukkueringissäkin. Liigakokemusta Helmisellä, 30, on myös LP-Vampulasta, Pieksämäki Volleysta ja LP Viestistä. Viestissä hän oli voittamassa Suomen mestaruutta keväällä 2014. Essi on kotoisin Vihdin Nummelasta. Lukioikäisenä hän kävi ottamassa kansainvälistä tuntumaa Yhdysvalloissa, Kaliforniassa.

– Palaan Pölkky-paitaan hyvillä fiiliksillä. On hauskaa päästä pelaamaan usean vuoden jälkeen, etenkin Kuusamoon, Helminen kommentoi nyt.

Pölkyn Oona Pennanen loukkaantui sunnuntaina, ja hänen kautensa on ohi. Makenzie Harris ja Cortney VanLiew ovat olleet sivussa. Lisäksi keskitorjuja Amiya Jonesin sopimus purettiin pelaajan aloitteesta.

Loimulla verkot vesillä

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa terveysongelmia on erityisesti Raision Loimulla. Kautensa vahvasti aloittanut yleispelaaja Aapeli Kouki loukkaantui, ja hänen poissaolonsa venyy vähintään vuodenvaihteeseen.

Yleispelaajaosasto oheni jo kauden alla, kun kävi selväksi, ettei Nigel Nielsen saa sopimusta Raisioon. Veeti Nikkinen, joka nähtiin kauden avauksessa yleispelaajana, oli viikonloppuna sivussa, samoin passari Oleksii Bulgyn.

Tiedotteessaan Raision Loimu kertoi kartoittavansa yleispelaajamarkkinoita. Nyt vastuuta on saanut muiden muassa Ossi Lehtiö, 16.

– Tuntui hyvältä päästä kuusikkoon. Paikan päällä hallilla ei jännittänyt niinkään, mutta matkalla tänne jännitti kyllä. Austris (valmentaja Austris Stals) sanoi, että lähde nauttimaan, tämä on sun hetki, joten pelaa rohkeasti, Lehtiö kertoi.

Loimu on hävinnyt kaikki kolme otteluaan. Pistetili näyttää nollaa, ja erävoittojakin on vasta kaksi.

Mikko Esko palaa kentille

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Kangasala (2 ottelua) ja Hämeenlinnan Lentopallokerho (1 ottelu) ovat avanneet kautensa ilman tappioita. Sarjataulukon toisessa päässä LiigaPloki ja Arctic Volley ovat vielä ilman voittoja.

Miesten pääsarjassa TUTO Volley on alkukauden ilmiö. Antti Ropposen hakkuriksi hankkinut turkulaisryhmä on voittanut kaikki neljä otteluaan ja hävinnyt vain kaksi erää. Lisäksi Akaa-Volley ja VaLePa ovat tappiottomia, mutta niillä on vasta kaksi kamppailua alla.

Loimu ja Karelian Hurmos ovat miesten liigan voitottomat joukkueet. Hurmoksella on vielä erävoittojenkin tili avaamatta.

Lentopalloviikkoon saadaan erityistä sähköä, sillä suomalaisia joukkueita on mukana Euroopan lentopalloliitto CEV:n järjestämissä seurajoukkuekilpailuissa. Kakkostasolla CEV Volleyball Cupissa VaLePa kohtaa kotonaan Budvan tiistaina.

Kolmostasolla Challenge Cupissa SM-hopeamitalisti Akaa-Volley ottaa mittaa Arkas Izmiristä vieraissa keskiviikkona. Naisten Challenge Cupissa ovat mukana Pölkky Kuusamo (Borne kotona, keskiviikko) ja LP Kangasala (Klagenfurt vieraissa, tiistai).

Eurokauden kiinnostaviin käänteisiin kuuluu se, että passarilegenda Mikko Esko palaa lyhyen poissaolon jälkeen kentille. Eskon kanssa sopimuksen tehnyt seura, joka ei ole suomalainen, ei ole vielä tiedottanut asiasta.

Esko juoni aloitussyöttöä Mestarien liigassa 2017.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona kamppailulla Hämeenlinna-LiigaPloki. Miesten pääsarjassa seuraava ottelu on perjantaina, jolloin kohtaavat TUTO ja VaLePa.