Sammelvuon miehistön pelaaminen yhä tahmeampaa huippuliigassa

Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon valmentama Asseco Resovia Rzeszow on aloittanut kautensa nihkeästi Puolan huipputasoisessa lentopalloliigassa. Joukkue on sarjassa vasta yhdeksäntenä.

Sammelvuo, joka toimii Rzeszowin päävalmentajana ensimmäistä kauttaan, on pystynyt luotsaamaan miehistönsä liigassa vasta kahteen otteluvoittoon. Tappioita on viisi kappaletta.

Tiistaina Rzeszow joutui taipumaan kotihallissaan Czestochowalle. Kotijoukkue johti erissä 2-1, mutta vieraat tulivat rinnalle ja ohi. Ratkaisuerä päättyi pistein 15-12.

Rzeszowin passari Gregor Ropret oli luonnollisesti tuloksesta harmissaan.

– Jokainen ottelu tässä liigassa on vaikea, mutta lähdimme otteluun ilman paineita. Haluamaamme tulosta ei kuitenkaan tullut. Emme pystyneet pitämään tasoamme riittävän korkealla kaikissa erissä. Meidän on tehtävä töitä erityisesti aloitussyötön vastaanoton parantamiseksi, muuten pelaamisesta tulee liian vaikeaa, Ropret sanoi seuran omissa medioissa.

– Olisi mukavaa aloittaa yksikin ottelu hyvin, tällaiset esitykset eivät riitä. Kunhan teemme töitä, tuloksiakin vielä syntyy, passari uskoo.

Rzeszow aloitti kautensa lupaavalla 3-1-voitolla Santeri Välimaan edustamasta Barkomista. Nyt viidestä viime kamppailusta on tullut kasaan vain yksi voitto.

Terveystilanne ei ole ollut täydellinen, mikä on vain vaikeuttanut Rzeszowin etenemistä tuoreella kaudella. Mediassa piirrellään kuitenkin jo kauhukuvia.

– Rzeszowilla oli ottelupallojakin, mutta se ei käyttänyt niitä. Kotijoukkue koki kauhunhetkiä, kirjoitti Nowiny 24.

Materiaaliltaan Rzeszow kuuluu Plusligan laadukkaimpiin. Tähtipelaajia ovat muiden muassa Ropret, hakkuri Stephen Boyer, yleispelaajat Klemen Cebulj ja Bartosz Bednorz, keskitorjuja Karol Klos sekä libero Pawel Zatorski.

– Kauden alussa Rzeszow on esiintynyt lievästi ilmaistuna keskinkertaisesti. Kahden voiton ja viiden tappion saldo on todella heikko joukkueelta, joka tavoittelee mitalisijoja, Supernowosci24.pl ilmaisi.

Rzeszow vahvisti kesäkuussa valinneensa Sammelvuon päävalmentajakseen. Euroopan kentillä Rzeszow kisaa kakkostason kilpailussa CEV Cupissa.

Suomalaisia huippuliigassa

Puolan lentopalloliiga on yksi maailman parhaista, joten suomalaisedustus sarjassa on varsin hieno asia maamme urheilulle.

Kuva: CEV.eu

Libero Voitto Köykkä esittelee puolustusosaamistaan Trefl Gdanskissa. Välimaa edustaa ukrainalaista Barkom Kazany Lwowia, kun taas kokeneempi passari Eemi Tervaportti jakaa palloja Olsztynin vahvuudessa.

Mitalisuosikkeihin lukeutuva Projekt Warszawa johtaa Plusligaa tiistain otteluiden jälkeen. Se on voittanut kahdeksasta ottelustaan seitsemän. Kärkikolmikon täydentävät Wilfredo Leonin tähdittämä Bogdanka Luk Lublin ja hallitseva mestari Jastrzebski Wegiel.

Gdansk on 16 joukkueen liigassa sijalla 11, Barkom sijalla 14 ja Olsztyn sijalla 16. Sammelvuon luotsaama Rzeszow kohtaa seuraavaksi juuri Olsztynin.