Sakari Mäkinen hoiteli vastaanoton ja pistetehtailun

Sakari Mäkinen kuvassa vasemmalla. Kuva: CEV.lu

Yleispelaaja Sakari Mäkinen esiintyi hyvin, mutta hänen edustamansa Lindemans Aalst hävisi torstaina lentopallon CEV Cupissa.

Turkkilainen kotijoukkue Ziraat Bankasi Ankara sai pontta 3 100 paikalla olleesta katsojasta. Voitto tuli erin 3-1. Puolivälierän toinen osaottelu pelataan belgialaisjoukkue Aalstin kotikentällä kahden viikon kuluttua.

Mäkinen oli avauskokoonpanossa kaikissa neljässä erässä. Hän keräsi joukkueen parhaana 11 pistettä (samaan pääsi hakkuri Gert Van Walle). Lisäksi tilille tuli yksi ässä ja yksi torjuntapiste. Hänen aloituksen vastaanotoistaan 62 prosenttia arvioitiin ns. positiivisiksi.


Toisella puolen verkkoa kovinta pistevauhtia piti Venäjän maajoukkuemies Oleg Antonov, joka kirjautti 18 pinnaa ja päätti hyökkäyksensä 61-prosenttisesti.

Mäkinen, 23, kuuluu Suomen maajoukkuerinkiin. Kotimaassa hän on pelannut VaLePan ja Rantaperkiön Iskun joukkueissa.

CEV Cup on eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kakkostaso. Kahdeksan parhaan joukossa on suomalaisista myös Elviss Krastins, joka edustaa puolalaista Asseco Resovia Rzeszowia. Joukkue voitti ensimmäisen osaottelun puhtaasti 3-0. Vieraana oli GFC Ajaccio VB Ranskasta. Krastins oli ottelusta sivussa lievän loukkaantumisen takia.