Tuomas Sammelvuo: Oli tämä mielenkiintoista peliä

Kuva: Mestaruusliiga

Hollanti voitti Suomen 3-0 lentopallon harjoitusmaaottelussa perjantaina. Suomi hävisi pienissä pisteissä 25-27, 23-25 ja 21-25, joten kamppailu oli jokseenkin tasainen.

Suomi pelaa keväällä erikoisessa kokoonpanossa, sillä merkittävä joukko huippumiehiä on sivussa. Hakkuri Samuli Kaislasalo ei kuitenkaan ujostellut, vaan tehtaili ensimmäisessä A-maaottelussaan komeat 19 pistettä.

Hollanti on entinen olympiavoittaja, Euroopan mestari ja Maailmanliigan voittaja, joten pistesaldo varmasti maistui lupaavalle pelimiehelle. Ensi kaudeksi Kaislasalo siirtyy Japanin liigaan.

– Fiilikset ovat huikeat! Ei sitä vielä oikein tajua, mihin on lähdössä, Japani on kuitenkin aika kaukana Forssasta. Ulkomaille on ollut aina haaveena päästä, ja sitä varten olen tehnyt hommia. Nyt se haave sitten toteutuu, 22-vuotias Kaislasalo sanoi huhtikuussa siirron varmistuttua.


Perjantaina Wijchenissa Kaislasalolle passeja jakeli Akseli Lankinen. Suurimman osan ottelusta keskitorjujina pelasivat Markus Kaurto ja Sauli Sinkkonen sekä yleispelaajina Sakari Mäkinen ja Elviss Krastins. Lauri Kerminen säntäili liberona.

– Hyökkäyspelissä jäätiin Hollannille, ja siinä on jatkossa parantamista. Oli tämä kuitenkin mielenkiintoista peliä. Tästä on hyvä lähteä parantamaan omaa suoritusta, maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.


Suomi ja Hollanti kohtaavat uudelleen lauantaina. Kultaisen liigan pelit Suomella alkavat 19. toukokuuta kotona Tshekkiä vastaan.