Urpo Sivula löysi hakkuripelinsä – Suomelle silti ankara tappio

Kuva: CEV.lu

Suomi hävisi Romanialle erin 1-3 lentopallon miesten EM-karsintojen vierasottelussa Craiovassa. Romania varmisti lohkovoiton ja paikan EM-kisoihin. Suomella on vielä mahdollisuus kisapaikkaan, jos se sijoittuu lohkossa toiseksi.

Kumpikaan joukkue ei esiintynyt vakuuttavasti, mutta Romania pystyi tärkeillä hetkillä varmempiin ratkaisuihin. Isäntäjoukkue vei ottelun tyhjyyttään kumisseessa hallissa pistein 26-24, 25-22, 20-25, 25-21.


Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Mikko Esko, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Elviss Krastins ja Sakari Mäkinen, keskitorjujat Sauli Sinkkonen ja Henrik Porkka sekä libero Lauri Kerminen.

Toiseen erään päävalmentaja Tuomas Sammelvuo vaihtoi Mäkisen tilalle Antti Ronkaisen.

Hakkuri Sivula esitti syksyn parastaan ja nousi Suomen ylivoimaisesti parhaaksi hyökkääjäksi. Hän teki 29 pistettä, jotka syntyivät yhtä lukuun ottamatta hyökkäyksistä. Riittävästi apuja varamiehisestä joukkueesta ei kuulunut.


Kolmen ottelun jälkeen Suomella on tilillään kaksi Romania-tappiota sekä voitto Tanskasta. Suomi pelaa viimeisen EM-karsintaottelunsa Tanskaa vastaan kotikentällä ensi tammikuussa. Lohkojen voittajat sekä viisi parasta kakkosta etenevät lentopallon EM-kisoihin.

Lentisäijien syksyssä ovat vielä suuret haasteet edessä. Suomi kohtaa Japanin kahdesti harjoitusotteluissa. MM-lopputurnaus käynnistyy 9. syyskuuta. Bulgarian Varnassa käytävässä alkulohkossa Suomi pelaa Bulgariaa, Puolaa, Puerto Ricoa, Kuubaa ja Irania vastaan.