Eemi Tervaportti debytoi Olympiakosissa – johti joukkueen jännitysottelun voittoon

Kuva: CEV.lu

Lentopalloilija Eemi Tervaportin liigaura kreikkalaisessa Olympiakosissa alkoi voitokkaasti. Liiga-avauksessa Olympiakos voitti vieraissa Panathinaikosin erin 3-2.

Passari Tervaportti tuli vaihdosta kentälle kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannen erän alusta lähtien, 1-1-erätilanteessa, hän oli avauskokoonpanossa ja johdatti lopulta joukkueensa jännitysottelun voittoon.

Tervaportti sai tilastoihin yhden hyökkäys-, ässäsyöttö- ja torjuntapisteen.

Lentopallon Venäjän Superliigassa valmentaja Tuomas Sammelvuon ja libero Lauri Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo nappasi kauden toisen kotivoittonsa. Jaroslavl kaatui lauantaina selvin numeroin 3-0 (25-23, 25-16, 25-13).

– Tämä oli meitä hieno kotivoitto pääasiassa tehokkaalla hyökkäyspelillä. Olimme ensimmäisessä eräässä hiukan unessa puolustuspelissä, mutta kaksi viimeistä erää kaivoimme kentästä palloja niin kuin pitää ja pelasimme vahvasti, Kemerovon päävalmentaja Tuomas Sammelvuo summasi Lentopalloliiton tiedotteessa.


Kemerovo johtaa sarjaa ilman erätappioita yhdessä Pietarin Zenitin ja Belogorie Belgorodin kanssa.

– Ensi torstaista alkaa viiden viikon vieraskiertue, jossa mukana on myös CEV Cupin peli. Energiaa ja voimaa tarvitaan, ja joukkueen pitää kasvaa koko ajan, Sammelvuo pohdiskeli.

Ranskan lentopalloliigassa Elviss Krastinsin edustama Arago de Sete koki vieraissa Poitiersin vahvan vireen kotijoukkueen vietyä pelin suoraan 3-0. Krastins pelasi kaksi erää.

– Poitiers syötti todella hyvin koko pelin, ja sellaisen paineen alla meidän syöttöpelimme hajosi täysin. Itse tehtiin valtava määrä virheitä tai helppoja syöttöjä, joten vastustaja pääsi pyörittämään hyökkäyspeliä miten halusi. Hyvä oppitunti taas siitä, miten tärkeä syöttö on, Krastins totesi.


Valko-Venäjän pääsarjassa Sakari Mäkisen edustama Shahter Soligorsk rallattelee yhä piikkipaikalla ilman erätappioita. Viikonloppuna ”kaivosmiehet” hakkasivat kaksi selvää 3-0-voittoa Legion Obuhovosta.

– Torjunta ja sideout (pelaaminen silloin, kun syöttö on vastustajalla) olivat vahvaa koko viikonlopun. Vastustaja joutui pelaamaan aika isolla riskillä, jonka seurauksena se teki paljon virheitä. Nyt saadaan ensimmäiset pari vapaapäivää, mikä tekee joukkueelle erittäin hyvää, puolet molemmista otteluista pelannut Mäkinen kertoi.