Hurrikaani-Loimaalla yli puolen vuoden puhdas kotisaldo – liigakärkeen

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Hurrikaani-Loimaa on siirtynyt ykköseksi.

Torstaina Hurrikaani voitti kotonaan Akaa-Volleyn erin 3-2. Hurrikaani on viimeksi hävinnyt kotikentällään yli puoli vuotta sitten: VaLePa juhli otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta 17. huhtikuuta.

Hurrikaani oli matkalla kohti selkeää voittoa vietyään kaksi avauserää. Akaa heräsi ns. pitkän tauon jälkeen taisteluun ja otti nimiinsä kaksi seuraavaa, molemmat pistein 25-21.

Ratkaisuerässä Akaa oli edellä, mutta isäntäjoukkue osoittautui väkevämmäksi pistein 15-12.

Hakkurit rohmusivat suurimmat pistesaaliit. Akaan Joni Mikkonen ehti 25 pisteeseen ja Hurrikaani-kollega Antti Ropponen 21 pisteeseen. Keskitorjuja Matti Oivanen pisteli viisi ässää Akaan kenttään.


Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Viesti voitti vieraissa Woman Volleyn 3-0. Sarjan kärjessä LP Kangasalalla ja Viestillä on molemmilla viisi voittoa kasassa. Rovaniemeläinen Woman Volley on hävinnyt kaikki kuusi otteluaan ja voittanut vain neljä erää.

Viestin hakkuri Kertu Laak oli ahnein 18 pisteellään. Tuore passarihankinta Kris Jagubova pelasi avauskokoonpanossa kahdessa jälkimmäisessä erässä. WoVolle Makena Schoene teki 15 pinnaa. Jenelle Jordanille tilastoitiin kuusi torjuntapistettä.


Mestaruusliiga jatkuu perjantaina miesten ottelulla Raision Loimu – Lentopalloseura Etta.