Suosikkilibero uuteen rooliin – Savo Volley silti ylivoimainen

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Vantaa Ducksin ahdinko syvenee. Keskiviikkona Ducks hävisi kotonaan Savo Volleylle 0-3.

Ducksin valmentaja Ismo Tuominen kertoi jo ”räjähtäneensä” joukkueelle, ja keskiviikkona hän teki taktisia vetoja: suosikkilibero Pasi Hyvärinen pelasi yleispelaajana ja Toni Kankaanpää liberona. Brassihakkuri Thiago Maciel oli vaihdossa. Hakkurina nähtiin Karl Külaots.


Viime kauden jälkeen Lentopallo.infon lukijat valitsivat Hyvärisen liigan parhaaksi liberoksi. Keskiviikon ottelussa hän oli Ducksin parhaita pelaajia ja kuittasi yhdeksän pistettä.

Varsinkin avauserässä vantaalaisilla riitti hyviä hetkiä, mutta pelin edetessä Savo näytti kovuutensa. Eräpisteet kirjattiin 25-23, 25-18 ja 25-17. Ottelun pisteykköseksi nousi 14 tikkiä tehnyt Savo-hakkuri Eetu Häyrinen.

Savo Volley on liigassa toisena voitettuaan neljästä viime ottelustaan kolme. Joukkueen ykköstähti Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu on edelleen nilkkavamman takia syrjässä. Ducks on hävinnyt kaikki seitsemän otteluaan ja voittanut vain kaksi erää.

– Suurin asia oli jälleen kerran itseluottamus ja rohkeus, Ismo Tuominen teroitti lehdistötilaisuudessa.


Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina naisten kärkipään ottelulla Hämeenlinnan Lentopallokerho – LP Kangasala.