Lentopallon naisten Mestaruusliiga: Alkukauden ranking

Kuva: CEV.lu

Kun lentopallon naisten Mestaruusliigassa jokaisella joukkueella on vähintään viisi ottelua kasassa, avautuu hyvä tilaisuus luoda katsaus voimasuhteisiin.

Joukkueilla on 5–9 pelattua ottelua. Sarjataulukko kertookin vain osan totuudesta. Seuraava ranking perustuu siihen, kuinka suuren osuuden tarjolla olleista liigapisteistä kukin joukkue on kerännyt.

9. Woman Volley

Alkukausi on ollut juuri niin vaikea kuin osattiin odottaa. Kuudesta ottelusta kuusi tappiota, neljä erävoittoa ja yksi sarjapiste. Tekemisen meininkiä löytyy kuitenkin sen verran, että jumbopaikan (ja karsintojen) välttäminen on realismia.

8. Nurmon Jymy

Aneeminen on ollut Jymyn peli-ilme. Vaikka kokoonpanosta löytyy laatua (Karoliina Friberg, Anniina Keinonen), voittosarake näyttää seitsemänkin ottelun jälkeen nollaa. Uusi hankinta Andie Malloy saattaa olla vahvistus, kunhan asettuu Suomeen. Taisteluhengen on löydyttävä.

7. OrPo

Kokeneen Nette Tuomisen lähtö lysäytti OrPon ryhtiä. Ponnistus ei näytä mitalikandidaatilta. Suunta on kuitenkin ylöspäin, jos valmentaja Apostolos Oikonomou saa taiottua tehot esiin. Hakkuri Nelli Rantanen, passari Erica Handley ja yleispelaaja/hakkuri Shannon Dugan ovat hyvän tason liigapelaajia.


6. LiigaPloki

LiigaPloki avasi erittäin lupaavasti, mutta nyt joukkue kipuilee neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Pelaajamateriaalin tasaisuus on ehdoton valtti. Kaikki saumat nousta neljän parhaan joukkoon.

5. LP-Vampula

Pirteä haastaja, jolla on potentiaalia tulla kauden suureksi yllättäjäksi. Yleispelaaja Nayara ja passari Iida Paananen kuuluvat liigavalioihin pelipaikoillaan. Pitkä Claire Felix on torjunnassa melkoinen pelote. Kuka ilmoittautuisi pistelingoksi?

4. Hämeenlinnan Lentopallokerho

Hallitseva mestari elää haasteellista aikaa. Neljästä viime liigaottelusta on tullut vain yksi voitto, ja edessä ovat huipputärkeät viikot Mestarien liigan lohko-otteluineen. Yleispelaaja Suvi Kokkonen on juuri kuntoutunut loukkaantumisesta. Uusiutunut joukkue (viimeisimpinä tulijoina Mara Green ja Katerina Kaltshenko) on kaikkea muuta kuin yhteen hitsautunut.


3. Pölkky Kuusamo

Taso alkaa löytyä. Pölkky on kovaa kamaa varsinkin kotonaan (kolme ottelua, kolme voittoa). Jonna Wasserfaller johtaa liigan keskitorjujatilastoa, ja Trine Kjelstrup on osoittautumassa yhdeksi sarjan vaarallisimmista hakkureista. Yhä parempaa on luvassa, kun tärkeä yleispelaaja Essi Helminen kuntoutuu.

2. LP Viesti

Voittoputki venyi sunnuntaina seitsemän ottelun mittaiseksi. Saldoa rumentaa vain tappio LP Kangasalalle. Paketti alkaa olla vihdoin kasassa Kris Jagubovan otettua passarinpaikan ja Laura Pihlajamäen saavuttua keskiosaston selkeäksi vahvistukseksi. Yleispelaajan tontilla parantamisen varaa.

1. LP Kangasala

LP Kangasala aloitti voittamalla kaikki seitsemän Mestaruusliigan otteluaan. Joukkue kokosi 90,5 prosenttia saatavillaan olleista sarjapisteistä. Ryhmä on tasokas, mutta alkukausi on silti mennyt yläkanttiin. Seuraavat ottelut (Viesti kotona, Pölkky kotona ja vieraissa) kertovat paljon. Kangasala pelaa käytännössä ilman hakkuria, sillä hyökkäysvastuu on yleispelaaja Nette Peitin ja keskitorjuja Kayla Hanelinen harteilla. He ovat tehneet kahdestaan yli puolet joukkueen pisteistä.