”Pian päästään myllyttämään” – Suomen maajoukkuemiehillä hauskaa nokittelua

Kuva: CEV.lu

Lentopalloilijat Eemi Tervaportti, Elviss Krastins ja Sakari Mäkinen tuulettivat viime viikolla voittoja Euroopan sarjoissa ja cupeissa. Mäkisen ja Tervaportin sanainen säilä heilahteli ennen kaksikon keskinäistä kohtaamista CEV Cupissa.

Maajoukkuepassari Eemi Tervaportin edustama Olympiakos jatkaa ilman tappioita Kreikan liigan kärjessä napattuaan viikolla kaksi voittoa. Olympiakosin käsittelyssä kaatuivat sekä AEK (3-0) että Foinikas Syros (3-2). Tervaportti pelasi molemmat ottelut alusta loppuun.

– Meiltä taas ailahtelevaa peliä, tosin myös Syros pelasi hyvin. Avauserän jyräyksen jälkeen vastustaja painoi hyvin syöttöä tulemaan. Sen jälkeen ei saatu omaa peliä kasaan kuin kahdessa päätöserässä, mutta tärkeintä on voittoputken jatkuminen, Tervaportti summasi.

Olympiakos jatkaa Kreikan liigan kärjessä ilman tappioita.


Ranskan liigassa Elviss Krastinsin Arago de Sète palasi kolmen tappion jälkeen voittokantaan kaadettuaan viisieräisessä kotipelissä Tourcoingin. Krastins kokosi 12 pistettä ja 37 aloitussyötön vastaanottoa. Joukkueen saldo kuudesta pelistä on nyt kaksi voittoa ja neljä tappiota.

– Ei tullut voitto helpolla. Vuoristoratamaista peliä ja hermoilua varsinkin hävittyjen erien lopuissa. Meille todella tärkeä voitto, Krastins huokaisi.

Sakari Mäkisen edustama Shahter Soligorsk sai voitokkaan kenraalin CEV Cupiin, kun joukkue eteni Valko-Venäjän Cupissa välieriin puhtaalla 3-0-voitolla Zapadnij Bugista.

– Kaksi erää tarvittiin jatkopaikkaan, mutta kolme otettiin. Ehjä esitys meiltä ilman suurempia ongelmia. Onneksi päästään pian myllyttämään Eemiä Kreikkaan, Mäkinen veisteli viitaten Olympiakosin kohtaamiseen.

– Ainoa asia, mikä siellä myllyttää, on ”Air Belarusin” potkurikone, kun se yrittää päästä ilmaan, Tervaportti leukaili takaisin.


Venäjän Superliigassa Kuzbass Kemerovon kaksi voittoerää Fakel Novi Urengoita vastaan kääntyy lopulta 3-2-tappioksi. Kemerovon Lauri Kerminen luuti liberon tontilla 17 aloituksen vastaanottoa ilman virheitä.

– Fakel sai oman vastaanottonsa kasaan kolmannesta erästä alkaen ja pääsi myös meidän hyökkäykseen kiinni. Vastustajan laitamiehet Jegor Kliuka ja Dimitri Volkov olivat ottelun loppupuolella erittäin kovia, Kemerovon päävalmentaja Tuomas Sammelvuo tunnusti.

Kemerovon vieraspelien kiertue jatkuu jo tiistaina Montenegrossa, kun CEV Cupissa vastaan asettuu paikallinen Jedinstvo Bemax Bijelo Polje. Ottelu on samalla Kuzbass Kemerovon seurahistorian ensimmäinen euroesiintyminen.

CEV Cup on Euroopan lentopalloliiton järjestämien seurajoukkuekilpailujen kakkostaso.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote