Mahtavia yllätyksiä seurajoukkueiden MM-kisoissa – ”Lentopallo on todella arvaamatonta”

Kuva: FIVB

Lentopallon seurajoukkueiden MM-turnaus alkoi Puolassa mehukkailla yllätystuloksilla.

Miesten hallitseva MM- ja Eurooppa-ykkönen Kazanin Zenit koki 2-3-tappion Fakel Novi Urengoille. Zenit johti erin 2-1, mutta Fakel nousi otteluvoittoon vietyään kaksi viimeistä erää. Pisteet kirjattiin niissä 25-22 ja 15-11.

Fakelilla riitti vastuunkantajia. Niin Artur Udrys, Dimitri Volkov kuin Jegor Kliuka ehtivät 20 pisteeseen. Zenitin tähdet Earvin Ngapeth ja Maksim Mihailov tehtailivat 19 pinnaa mieheen.


Libero Erik Shoji kuuluu Fakelin avainpelaajiin.

– Meillä on hyvä joukkue, ja tulimme tänne voittamaan. Olemme totta kai tyytyväisiä Kazanin voittamiseen, mutta lisää pelejä on tulossa. Lentopallo on todella arvaamaton laji, joten katsotaan, miten tästedes sujuu, Shoji kommentoi.

Puolalainen Rzeszow Resovia elää vaikeaa vaihetta: seura irtisanoi puheenjohtajansa, mutta vain päivä potkujen jälkeen joukkue yllätti kolminkertaisen maailmanmestarin, brasilialaisen Sada Cruzeiron erin 3-2.

Resovian ranskalaispelaaja Thibault Rossard loisti 22 pisteen edestä.


Lentopallon seurajoukkueiden MM-turnaus alkaa kahdella neljän joukkueen lohkolla. Molempien lohkojen kaksi parasta etenevät välieriin. Välierät pelataan lauantaina ja mitaliottelut sunnuntaina.

Otteluohjelma ja tulokset

Lentopallon seurajoukkueiden MM-kisat 2018, joukkueet

Skra Belchatow (Puola)
Asseco Resovia (Puola)
Zenit Kazan (Venäjä)
Fakel Novi Urengoi (Venäjä)
Cucine Lube Civitanova (Italia)
Trentino Volley (Italia)
Sada Cruzeiro (Brasilia)
Khatam Ardakan (Iran)