Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaava Raision Loimu vaikuttaa saaneen ratkaisun hakkuripulmaansa: ratkaisu on venezuelalainen Ivan Marquez.

Maajoukkueessakin esiintynyt ”Bomba” Marquez, 37 vuotta ja 205 senttimetriä, tulee Raisioon kreikkalaisjoukkue PAOK Thessalonikista. Sopimus kattaa loppukauden. Hakkurin paikka oli auki, koska Samuli Kaislasalo sai sopimuksen Kreikkaan.

Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen kertoo, että Marquez on ollut pitkään merkitty mies.

– Bomba oli vuosia listoillamme. Vaakakuppi kallistui hänen suuntaansa, koska hän on pelannut kovassa liigassa ja eurocupeissa tällä kaudella. Hänen ei tarvitse hakea pelirytmiä, Nieminen perustelee Loimun verkkosivuilla.

Hyvävireinen Loimu voitti tiistaina kotonaan Savo Volleyn 3-1. Yllätyshakkurina pelasi Tuomas Koppanen.

Loimussa käväissyt yleispelaaja Jan Helenius taas löysi pelipaikan Viron liigasta, Tarton joukkueesta.


Lentopallon naisten Mestaruusliigassa merkittävä siirtouutinen saatiin maanantaina. Varmistui, että yleispelaaja Salla Karhu palaa yllättäen Hämeenlinnan Lentopallokerhoon.

Maajoukkuepelaaja Karhu kamppaili alkukauden Ranskan liigaa Quimperin joukkueessa. Hän nousi ryhmässä tärkeään rooliin, mutta Mestarien liigassakin pelaava Hämeenlinna osoittautui vielä houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi.

Toinen täydennys Hämeenlinnaan on ranskalainen yleispelaaja Maeva Orle. Hänen ansiolistastaan löytyy muun muassa Ranskan mestaruus.


VaLePan yleispelaajaosasto sai lisän Ilari Toimelasta. Hän tuli farmijoukkue Rantaperkiön Iskusta. VaLePan keskitorjuja Rami Rekomaa puolestaan vaihtoi Kokkolan Tiikerien pelipaitaan lainasopimuksella. Tiikerit tarvitsi keskimiehen Simon Honen palattua Australiaan.

Naisten Mestaruusliigassa tuoreimpiin kiinnityksiin kuuluvat myös yleispelaaja Tiana Dockery (OrPo), hakkuri Alex Donaghy (LiigaPloki) sekä keskitorjuja Jenna Rosenthal ja yleispelaaja Lena Lymareva-Flink (LP Viesti).

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaajasiirrot ovat mahdollisia vielä tammikuun ajan.