Siirto- ja sopimusuutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Keskitorjuja Antti Leppälä jatkaa Tiikereissä. Kuva: CEV.lu

Lentopallon Mestaruusliigassa merkittäviä sopimusuutisia kuuluu Kokkolan Tiikerien ja Pölkky Kuusamon leireistä.

Miesten liigassa pelaava Tiikerit kertoi maanantaina kahdeksasta pelaajasopimuksesta. Uusi hankinta on nuori hakkuri Oskari Keskinen. Keskinen, 18, on Raision Loimun miehiä ja pelaa parhaillaan lainalla KyKy-Betsetissä.

Kuluvalla kaudella Tiikereissä nähdyt Niklas Seppänen sekä latvialaiskaksikko Edvarts Buivids – Aleksandrs Kudrjashovs eivät ole mukana joukkueen nyt tiedotetussa, alustavassa vahvuudessa.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Keskisen lisäksi sopimuspelaajat ovat Jiri Hänninen, Jere Mäkinen, Anton Välimaa, Antti Leppälä, Teemu Lahti, Niklas Breilin ja Benjami Montonen.

– Pääpaino on kotimaisten nuorten pelaajien kehittämisessä kohti kansallista ja kansainvälistä huippua. Samalla taistellaan uskottavasti pääsystä mitalipeleihin, toiminnanjohtaja Jussi Jokinen kommentoi Tiikerien verkkosivuilla.

Mestaruusliigan runkosarjassa Tiikerit sijoittui seitsemänneksi. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella VaLePa pudotti joukkueen jatkosta.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan pronssijoukkue Pölkky Kuusamo teki tärkeän jatkokiinnityksen. Yhdysvaltalainen yleispelaaja Adeja Lambert solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

– Minulle toinen kausi Kuusamossa on unelmien täyttymys. Olen erittäin onnellinen täällä. Loistavan seurahenkilöstön ja tiimin lisäksi meillä on hyvä tukiverkosto. Kuusamo tuntuu kodilta, Lambert sanoi Pölkyn tiedotteessa.

Kimmoisa ja väkevästi hyökkäävä Lambert kuului juuri päättyneellä kaudella naisten liigan parhaisiin yleispelaajiin.

valepa, etta, lentopallo, finaalit, osta liput

Raision Loimua valmentanut Christophe Achten siirtyy Bundesliigaan. Hän alkaa luotsata TV Rottenburgin joukkuetta. Lisäksi Loimun vahvuudesta poistuu ainakin Ossi Rumpunen, joka päätti lopettaa liigapelaajauransa.

Rumpusen ohella liigauransa ovat panneet pakettiin Matti Oivanen (Hurrikaani-Loimaa) ja Jukka Lehtonen (Savo Volley). Lentopalloseura Ettan liberon Anssi Hakalan pelit sen sijaan päättyvät käynnissä oleviin loppuotteluihin.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga, loppuottelut 2019

Pe 5.4. VaLePa-Etta 3-0
Su 7.4. Etta-VaLePa 1-3
Ke 10.4. VaLePa-Etta (Tampere) Liput otteluun
Ke 17.4. Etta-VaLePa

Mahdollinen jatko-ohjelma

La 20.4. VaLePa-Etta
Ma 22.4. Etta-VaLePa
Ke 24.4. VaLePa-Etta