Suomen lentopallonaiset kärsivät tappion Euroopan kultaisessa liigassa

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen taival Euroopan kultaisessa liigassa alkoi tappiolla. Espanja voitti Tampereella erin 3-1.

Lauantaina Hakametsän hallissa pelatussa ottelussa pisteet menivät 25-17, 25-20, 21-25 ja 25-20.

Avauskokoonpanossa Suomella pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Salla Karhu, keskitorjujat Daniela Öhman ja Anna Czakan sekä libero Hillaelina Hämäläinen.

Vaihdossa aloittaneista eniten peliaikaa sai libero Tiiamari Sievänen. Hän tuli epäonnistuneen Hämäläisen tilalle jo ensimmäisessä erässä.

Kolmatta erää lukuun ottamatta Suomella jäi suoritusvarmuus heikolle tasolle. Kun aloitussyötön vastaanotossa oli vaikeuksia, kävi tehokkaan hyökkäyspelin rakentaminen hankalaksi. Espanjankaan suoritus ei ollut ehjä. Se kuitenkin riitti voittoon lauantaisessa mittelössä.

Piia Korhonen (14) oli Suomen pisteykkönen. Kymmeneen pisteeseen pääsivät Suvi Kokkonen ja Salla Karhu. Ensimmäisen kilpailuottelunsa Suomen maajoukkueessa pelannut Anna Czakan keräsi parhaana kolme torjuntapistettä.

Ana Escamilla nousi odotetusti Espanjan tykiksi tehtyään 24 pistettä. Hän oli myös ottelun torjuntaykkönen viidellä blokillaan.

Yleisöä Tampereen Hakametsässä oli 1 860.

Tapio Kangasniemen valmentamat Suomen naiset jatkavat Euroopan kultaista liigaa keskiviikkona vierasottelulla Valko-Venäjää vastaan.

Myöhemmin lauantaina Suomen miehet hävisivät Ukrainalle.

Euroopan kultainen liiga on lentopallomaajoukkueiden välisten kesäturnausten kakkostaso.