Suomen lentopallomiehille häviö uuden päävalmentajan ensi-illassa

Kuva: CEV.eu

Suomen lentopallomiehet kärsivät tappiollisen avauksen Euroopan kultaisessa liigassa. Ukraina oli Tampereella vahvempi erin 3-1.

Pisteet Hakametsän hallissa lauantaina menivät 28-30, 25-22, 25-17 ja 25-22. Ottelu oli Suomelle ensimmäinen uuden päävalmentajan Joel Banksin alaisuudessa.

Avauskokoonpanossa Suomella pelasivat passari Akseli Lankinen, hakkuri Samuli Kaislasalo, yleispelaajat Niko Suihkonen ja Antti Ronkainen, keskitorjujat Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä sekä libero Lauri Kerminen.

Peliaikaa saivat myös Niko Haapakoski, Peetu Mäkinen, Henrik Porkka ja Joonas Jokela.

Kolmatta erää lukuun ottamatta joukkueet kamppailivat tasaisesti. Ukraina löysi kuitenkin kuumimmilla hetkillä ratkaisut paremmin.

Hakkuri Kaislasalo jäi parhaastaan, mutta nousi Suomen pisteykköseksi tehtyään 15 pinnaa. Ronkainen ja Suihkonen ahkeroivat vastaanotossa ja tekivät 12 pistettä mieheen.

Pisteahneeksi tiedetty Ian Jereshtshenko teki Ukrainan ja koko ottelun tuotteliaimpana 18 pistettä. Maksim Drozd säesti viidellä torjuntapisteellä.

Suomen maajoukkuemies Elviss Krastinsin isä Ugis Krastins valmentaa Ukrainan joukkuetta. Ugis oli takavuosina voittamassa lentopallon Suomen mestaruutta sekä pelaajana että valmentajana.

Suomen miehet jatkavat Euroopan kultaista liigaa keskiviikkona vierasottelulla Valko-Venäjää vastaan.

Aiemmin lauantaina Suomen naiset hävisivät Espanjalle erin 1-3.

Euroopan kultainen liiga on lentopallomaajoukkueiden välisten kesäturnausten kakkostaso.