Suomen Roosa Laakkonen EM-lentopallon tilastokärjessä

Kuva: CEV.eu

Kun lentopallon naisten EM-kisoja oli takana viisi päivää, turnauksen torjuntatilastokärjessä komeili Suomen Roosa Laakkosen nimi.

Neljässä ottelussa keskitorjuja Laakkonen on koonnut kaikkiaan 14 torjuntapistettä ja keskimäärin 0,87 pelattua erää kohden.

Täsmälleen samaan tilastoon yltää Bulgarian Nasya Dimitrova. Torstaina Suomi kohtaa alkulohkon päätösottelussaan nimenomaan Bulgarian: Suomelle otteluvoitto tietäisi etenemistä pudotuspeleihin eli Euroopan 16 parhaan joukkoon.

Tilastojen kärkipäähän ponnistaa suomalaisista myös Salla Karhu, joka on 11 läpisyötöllään EM-kisojen kolmanneksi etevin.

Suomen tilastokärjet: Piia Korhonen (pisteet, 61), Piia Korhonen (hyökkäyspisteet, 53), Roosa Laakkonen (torjuntapisteet, 14), Salla Karhu (ässät, 11), Suvi Kokkonen (vastaanotto, 37,58 %), Kaisa Alanko (passit, 31,65 %)

Katso kohokohdat Suomen voitosta Ranskaa vastaan:

Espanjan Ana Escamilla johtaa lentopallon naisten EM-kisojen pistepörssiä tehtyään 90 pinnaa.

Toistaiseksi kisojen voimanpesät ovat Italia, Hollanti ja Saksa, joilla on täydet neljä otteluvoittoa. Serbia, Turkki ja Puola ovat puolestaan voittaneet kaikki kolme otteluaan.

Virolla, joka on mukana naisten EM-kisoissa ensimmäistä kertaa, kisat menivät opintomatkaksi. Etelänaapuri hävisi kaikki viisi otteluaan ja voitti vain neljä erää. Viimeisessä ottelussaan Viro hävisi Azerbaidzhanille 2-3. Tiistaina tuli takkiin Hollannilta.

– Hollanti-ottelu oli monelle ehkä elämän ainoa tilaisuus pelata maailman huippuja vastaan, joten kierrätin kokoonpanoa. Suuri tasoero tuli esiin, mutta joukkueemme taisteli koko sydämestään loppuun asti, Viron valmentaja Andrei Ojamets kommentoi.