Tuomas Sammelvuolle ja Venäjälle vakuuttava voitto, vaikka yksi erä lipsahtikin

Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä aloitti voitokkaasti lentopallon EM-kisoissa.

Torstaina Venäjä kukisti Turkin erin 3-1. Ottelu käytiin Slovenian Ljubljanassa. Alkulohkossa pelaa myös Suomi.

Venäjä sai ensimmäisen erävoiton niin helposti (25-13), että toinen erä lipsahti Turkille pistein 25-23. Lopun venäläiset hoitivat jälleen mallikkaasti (25-17, 25-15).

Yleispelaaja Dimitri Volkov nousi näkyvään rooliin ja teki Venäjälle 16 pistettä. Turkin hakkuri Adis Lagumdzija osoitti vaarallisuutensa tehden pelkillä hyökkäyksillä 14 pinnaa. Venäjän passarina aloitti Igor Kobzar, mutta hänet korvasi kolmannessa erässä kokenut Aleksander Butko.

– No, saimme ainakin kisat käyntiin voitolla. Jännitimme hieman, mutta toisen erän jälkeen aloimme pelata paremmin, Kobzar kommentoi heti mittelön jälkeen.

EM-kisat ovat Sammelvuolle kolmas tosikoitos Venäjän ruorissa. Alla ovat huippuliiga Volleyball Nations Leaguen mestaruus sekä olympiakarsintojen voitto. Venäjä puolustaa Euroopan mestaruutta.

– Etsimme vielä pelirytmiä. Toisessa erässä keskittyminen herpaantui hetkeksi, ja se tiesi vaikeuksia. Emme ansainneet toisessa erässä voittoa. Lopulta kuitenkin voitimme ja pelasimme hyvällä itseluottamuksella, Sammelvuo paketoi avausottelun.

Suomi voitti ensimmäisessä ottelussaan Pohjois-Makedonian.

Ranskassa pelattavan alkulohkon avasivat Bulgaria ja Kreikka. Bulgaria vei voiton erin 3-0 Montpellier’ssä. Hurja bulgaarihakkuri Tsvetan Sokolov oli tutussa vireessä ja johti pommitusta 17 pistellään.