EM-lentopallo: Suomelta upea nousu pakkovoittoon – paikka pudotuspeleihin varma

Kuva: CEV.eu

Suomi on edennyt lentopallon EM-kisoissa pudotuspeleihin eli 16 parhaan joukkoon.

Keskiviikkona Suomi ylsi pakkovoiton edessä huippusuoritukseen ja kaatoi Turkin erin 3-2.

Turkki johti ottelua erin 2-1, mutta Suomi heräsi taisteluun neljännessä erässä. Pisteet Ljubljanassa kirjattiin 25-20, 15-25, 18-25, 25-23 ja 15-12.

Verkkopeli Suomella oli varsin pirteää. Suurimmat ongelmat tulivat aloitussyötön vastaanotossa. Seurauksena pallot jouduttiin toimittamaan liian usein helppoina vastustajan puolelle, eikä Suomella ollut riittäviä aseita Turkin vahvan hyökkäyksen puolustamiseen.

Neljännessä ja viimeistään viidennessä erässä kävi kuitenkin selväksi, että Suomi himoitsi ottelusta voittoa enemmän kuin Turkki.

Suomen päävalmentaja Joel Banks valitsi saman avauskokoonpanon jokaiseen lohko-otteluun: passari Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula, keskitorjujat Tommi Siirilä ja Markus Kaurto, yleispelaajat Antti Siltala ja Antti Ronkainen sekä libero Lauri Kerminen.

Keskiviikkona Siltala, Siirilä ja Sivula pelasivat mahtavaa hyökkäyspeliä. Yleispelaaja Elviss Krastins ja keskitorjuja Sauli Sinkkonen tulivat pirteästi vaihdosta kentälle. Turkin hakkuri Adis Lagumdzija latoi hillittömät 40 pistettä, mutta sekään ei riittänyt kääntämään ottelua.

– Olen todella tyytyväinen. Ottelu ottelulta pelasimme paremmin, ja se maistuu todella vaikean kesän jälkeen. Toivottavasti pudotuspeleissä hyvä meno jatkuu. Mahtavaa oli pelata suomalaisten fanien edessä, he ovat parhaita, kommentoi Siirilä.

Neljännesvälierissä Suomi pelaa Ranskaa vastaan. Ottelupaikka lauantaina on Ranskan Nantes.

Alkulohkosta Suomi keräsi kaksi voittoa (Pohjois-Makedonia ja Turkki) sekä yhden sarjapisteen 2-3-tappiosta Valko-Venäjälle. Venäjälle ja Slovenialle Suomi hävisi saamatta sarjapisteitä.

Suomalaisjännitys EM-kisoissa jatkuu vahvana. Tuomas Sammelvuo valmensi Venäjän alkulohkon ylivoimaiseen voittoon ja siten pudotuspeleihin. Venäjä on hallitseva lentopallon Euroopan mestari ja yksi kisojen ennakkosuosikeista.

Venäjän ja Suomen lisäksi Ljubljanan-lohkosta jatkavat Slovenia ja Turkki.