Suomi ja Euroopan muut 15 parasta – lentopallon EM-kisojen neljännesvälierät

Kuva: CEV.eu

Lentopallon EM-kisoissa 2019 on saatu maanosan 16 parasta joukkuetta selville.

Suomalaisittain ilonaiheeksi nousee Joel Banksin valmentama Suomi, joka eteni pudotuspeleihin raavittuaan 3-2-pakkovoiton Turkista alkulohkon viimeisessä ottelussaan.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, neljännesvälierissä, Suomi kohtaa Ranskan. Ottelu pelataan Ranskan kotikentällä Nantesissa lauantaina. Isäntäjoukkue kuuluu lentopallon EM-kisojen suurimpiin mestarisuosikkeihin.

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä hoiteli alkulohkon ilman pistemenetyksiä. Vastaan pudotuspeleissä tulee Kreikka. Jos ja kun Venäjä menee jatkoon, puolivälierävastustaja tulee ottelusta Slovenia-Bulgaria.

– Oli vastustaja mikä joukkue tahansa, helppoja otteluita ei tule, Sammelvuo kommentoi alkulohkopelien päätyttyä.

– Meidän pitää jatkossa syöttää paremmin ja pelata paremmin muutenkin. Fokus täytyy pitää tarkkana ja jättää kaikki turha ulkopuolelle. Tavoitteemme on kohentaa tekemistä päivä päivältä.

Neljännesvälieristä seitsemän pelataan lauantaina. Pelipaikat ovat Nantes, Antwerp, Ljubljana ja Apeldoorn. Kahdeksas neljännesvälierä Italia-Turkki käydään Nantesissa sunnuntaina. Puolivälierien vuoro koittaa maanantaina (Ljubljana ja Apeldoorn) ja tiistaina (Nantes ja Antwerp).

Lentopallon EM-kisat 2019, neljännesvälierät

Suomi-Ranska
Italia-Turkki

Serbia-Tshekki
Belgia-Ukraina

Venäjä-Kreikka
Slovenia-Bulgaria

Puola-Espanja
Hollanti-Saksa