EM-kisojen loppuotteluun: Slovenia kiehuu lentopallohurmaa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon EM-kisoissa 2019 ensimmäisenä loppuottelupaikan varmisti Slovenia.

Torstaina Slovenian Ljubljanassa käydyssä välieräottelussa kotijoukkue kaatoi Puolan erin 3-1. Täysi halli (11 425 katsojaa) kannusti Slovenian jälleen hurmokseen.

Eräpisteet menivät 25-23, 24-26, 25-22 ja 25-23.

Sekä hallitseva maailmanmestari (Puola) että Euroopan mestari (Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä) ovat ulkona EM-kullan tavoittelusta. Molempien pudottamisesta on vastannut Alberto Giulianin valmentama Slovenia.

Loistelias yleispelaaja Tine Urnaut taiteili Slovenialle 18 pistettä ja kantoi suuren vastuun aloitussyötön vastaanotosta. Wilfredo Leon tehoili Puolalle 22 pinnaa, mutta ei saanut riittävästi tulitukea.

Yleispelaaja Klemen Cebulj kiteytti slovenialaistunnot.

– Tänään ratkaisi sydän. Pelasimme joukkueena yhtenäisesti. Tätä on Slovenia. Koko areenantäyteinen yleisö näytti, kuinka puhallamme samaan hiileen. Ja se näkyy tuloksessa, sanaili Cebulj.

Slovenia voittaa nyt historiansa toisen EM-mitalin lentopallossa. Vuoden 2015 kisoissa Slovenia saavutti hopeaa. Puola on valloittanut MM-kultaa kahdesti perättäin, mutta nyt tie maanosan kärkeen katkesi.

– Annoimme sataprosenttisesti kaikkemme, mutta se ei riittänyt. Isännät saivat ilman muuta tukea yleisöltä. Ei se meitä haitannut, mutta antoi kyllä Slovenialle siivet, kuvaili Puolan hakkuri Maciej Muzaj.

Toinen loppuottelija selviää perjantaisessa välieräottelussa Ranska-Serbia. Lentopallon EM-kisojen finaali pelataan Pariisissa sunnuntaina.

Lentopallon EM-kisat 2019

Välierät

Puola-Slovenia 1-3
Serbia-Ranska, perjantai (Pariisi)

Pronssiottelu la 28.9. Pariisi

Loppuottelu su 29.9. Pariisi