VaLePalla vielä jalat tukossa, mutta uusi peliasu jo raikui punaraitaa

Kuva: Hannu Moilanen

Uusissa punaraitapaidoissa pelannut VaLePa aloitti tappiolla lentopallon Mestaruusliigassa, vaikka paluumuuttaja Mikko Oivanen takoi heti kärkeen komeat 27 pistettä.

Sastamalassa hallitseva mestari hävisi hallitsevalle runkosarjan voittajalle Hurrikaani-Loimaalle erin 1-3.

– Hurrikaanin pelaamisesta näki, että he ovat tehneet lajitreeniä meitä enemmän. Meillä on ollut aika fysiikkapainotteista, joten jalat ovat vielä tukossa, Oivanen kertoi Hurrikaanin verkkosivuilla.

– Kyllä se siitä paranee, kun saadaan pelata. Oli kiva palata Suomeen pelaamaan. Täällä on omat vanhemmat lähellä auttamassa vaikka lastenhoidossa.

Oivanen kuuluu Suomen lentopallohistorian kovimpiin hakkureihin. Kaksitoista vuotta sitten hän oli yksi turnauksen parhaista pelaajista, kun Suomi otti sensaatiomaisesti välieräpaikan EM-kisoissa. Ammattilaisuraa ”Migi” on tehnyt muun muassa Puolan huippuliigassa sekä Turkissa ja Ranskassa.

Hurrikaanin keskitorjuja Henrik Porkka edusti Suomea EM-kisoissa. Hänen roolinsa maajoukkueessa jäi vielä pieneksi, joten kaveri uhkui sarja-avauksessa pelihaluja.

– Kiva jännitys oli ennen peliä, kuten aina kauden avauksessa. Kun pääsi palloon kiinni, jännitys hävisi ja pääsi hyvään fiilikseen, Porkka kertoi.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan avauspäivänä Kokkolan Tiikerit näytti heti epäilijöille ja kukisti Team Lakkapään erin 3-1. Tiikerien oivallinen libero Niklas Breilin vietti iltavapaata voiton merkeissä.

– Koko joukkuetta jännitti alussa. Itse tulin intistä lomille peliin. Ensimmäisen erän jälkeen otimme erien loput itsellemme. Kolme pistettä oli tärkeintä tässä illassa, Breilin kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Naisten Mestaruusliiga alkoi keskiviikkona. Perjantaina Mestaruusliiga jatkuu miesten ottelulla Akaa-Volley – Etta sekä naisten kamppailuilla LiigaPloki – Puijo Wolley ja LP Viesti – LP Kangasala.

Lentopallon Mestaruusliiga 2019, avausottelut

Miehet 26.9.

VaLePa-Hurrikaani 1-3
Lakkapää-Tiikerit 1-3

Naiset 25.9.

Kangasala-Vampula 3-1
Pölkky-WoVo 3-1