LP Salon vastustajat lentopallon Mestarien liigaan selvillä

LP Salo saa lentopallon naisten Mestarien liigassa vastaansa Eczacibasi VitrA Istanbulin, Budowlani Lodzin ja Fenerbahcen.

Alkulohkon ottelut alkavat marraskuun 19. päivänä. Alkulohkoissa pelataan kaksinkertainen sarja, joten jokaiselle joukkueelle kertyy kuusi ottelua.

LP Salo (kotimaan kentillä LP Viesti) on ensimmäinen suomalainen joukkue, joka lähtee toisen kerran nykymuotoiseen lentopallon Mestarien liigaan. Mestarien liigassa ovat pelanneet kertaalleen VaLePa (Ford Store Levoranta Sastamala) ja Hämeenlinnan Lentopallokerho.

Viime kaudella LP Viesti voitti Suomen mestaruuden. Euroopan kentillä joukkue on jo vuosien ajan käyttänyt nimeä LP Salo.

Passari Kaisa Alangon edustama Nantes ottaa alkulohkossa mittaa Coneglianosta ja Alba Blaj’sta. Lisäksi lohkoon tulee yksi karsinnan läpäissyt joukkue.

Libero Roosa Koskelo ja Stuttgart puolestaan pelaavat alkulohkossa hallitsevaa mestaria Novaraa vastaan. Lohkoon tulevat myös LKS Lodz sekä yksi karsija.

Miesten Mestarien liigaan VaLePa yrittää karsintojen kautta. VaLePan on läpäistävä kaksi karsintakierrosta varsinaiseen liigaan päästäkseen. Jos VaLePa onnistuu, menee se E-lohkoon Zaksan, Friedrichshafenin ja Knack Roeselaren vastustajaksi.

Suomalaisittain mielenkiintoisia joukkueita lentopallon miesten Mestarien liigassa ovat venäläinen Kuzbass Kemerovo ja belgialainen Maaseik. Suomen maajoukkueen valmentaja Joel Banks luotsaa Maaseikia. Kemerovon liberona taas pelaa Lauri Kerminen. Venäjän mestaruuteen Kemerovon valmensi Tuomas Sammelvuo, mutta hän siirtyi Pietarin Zenitin päävalmentajaksi.

Mestarien liiga on Euroopan tärkein lentopallon seurajoukkuekilpailu.

Alkulohkot: Lentopallon naisten Mestarien liiga 2019-2010

Lohko A: Eczacibasi VitrA Istanbul, Budowlani Lodz, LP Salo, Fenerbahce

Lohko B: VakifBank Istanbul, Kaliningrad, Maribor, Scandicci

Lohko C: Novara, LKS Lodz, Stuttgart, Himik Jushni

Lohko D: Conegliano, Nantes, Alba Blaj, Vasas Budapest

Lohko E: Moskovan Dynamo, Cannes, Maritza Plovdiv, Uralotshka Jekaterinburg

Alkulohkot: Lentopallon miesten Mestarien liiga 2019-2010

Lohko A: Civitanova, Fenerbahce, Ceske Budejovice, Trentino

Lohko B: Kuzbass Kemerovo, Berlin RV, Ljubljana, Fakel Novi Urengoi

Lohko C: Kazanin Zenit, Halkbank Ankara, Maaseik, Jastrzebski

Lohko D: Perugia, Projekt Warszawa, Tours ja yksi karsija

Lohko E: Zaksa, Friedrichshafen, Knack Roeselare ja yksi karsija