Lentopallon hopeamitalisti Etta lopultakin voittoon – ensimmäiseen pottiin myös Nurmon Jymy

Kuva: Erkki Kuoksa

Lentopallon miesten Mestaruusliigan hallitseva hopeamitalisti, oululainen Lentopalloseura Etta, on päässyt vihdoin voittokantaan uudella kaudella.

Torstaina Etta voitti Team Lakkapään vieraissa erin 3-2. Alla oululaisryhmällä oli seitsemän tappiota. Kuusi ottelua pelannut Team Lakkapää on edelleen voitoitta.

Yleispelaaja Jan Helenius tahditti Ettan voittoa 27 pisteen suorituksella. Lakkapään hakkuri Regan Fathers alkaa päästä iskuun: nyt tuli 31 pinnaa ja hyökkäysten tappoprosentti 58.

Joensuussa Karelian Hurmos taisteli ensimmäisen erän Savo Volleylta pistein 30-28, mutta sen jälkeen savolaisjoukkue otti ohjat. Savo Volley kaatoi nousija Hurmoksen erin 3-1.

Ikonipelaaja Antti Siltala ahkeroi 21 pistettä Savolle. Hurmokselle eniten pinnoja teki Mikko Räsänen (15). Savo eteni neljän ottelun voittoputkeen; Hurmoksella tappioputki on saman mittainen.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymy sai ensimmäisen otteluvoittonsa. Vieraskentällä Jymy kukisti kuopiolaisen nousijajoukkueen Puijo Wolleyn erin 3-0. Taistelu oli kuitenkin tiukka: jokainen erä päättyi pistein 25-23.

Jymyn Jody Larson nousi ottelun pisteykköseksi 17 merkinnällään. Puijolle Janica Helenius teki 11 pinnaa, ja Anniina Kastarinen otti komeasti viisi torjuntapistettä.

Puijo Wolley on hävinnyt kaikki seitsemän otteluaan.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu perjantaina naisten ottelulla Hämeenlinnan Lentopallokerho – LP Viesti.