Suvi Kokkonen: Lentopallo on yksi elämäni tärkeimmistä ja suurimmista asioista

Lentopalloilija Suvi Kokkonen kertoo somessa, että leikkaushoitoa vaatinut nilkkavamma on perua vuosi sitten sattuneesta loukkaantumisesta.

Hämeenlinnan Lentopallokerhoa edustava Kokkonen loukkaantui viime lokakuussa Mestaruusliigan ottelussa OrPoa vastaan. OrPon Nelli Rantasen ja Kokkosen välille tuli kontakti verkkotilanteessa. Rantasen jalka kävi niukasti keskiviivan väärällä puolella, ja Kokkonen muljautti oikean nilkkansa tullessaan torjuntahypystä alas. Kokkonen sai ensihoidon kentällä. Hänet autettiin pian pukusuojaan.

– Siitä asti oon taistellut, teippaillut, jumppaillut ja tehnyt kaikkeni että se (nilkka) paranee. Se ei tällä kertaa ollut tarpeeksi, ja edessä on leikkaus. Mä tiedän että i will be back, Suvi kirjoitti Instagramissa.

– Monet jotka mut tuntee, tietää, että lentopallo on mun elämän yksi tärkeimmistä ja suurimmista asioista. Mutta jatkuvan kivun kanssa taisteleminen on liian raskasta ja se ei ole sitä mitä mä haluan urheilulta.

Hämeenlinna vahvisti tiistaina, että yleispelaaja Kokkonen joutui nilkkaleikkaukseen ja kuukausien mittaiselle sairauslomalle. Kuluvalla kaudella Kokkonen on päässyt pelaamaan vain kahdessa ottelussa. Myös toinen avauskokoonpanon yleispelaaja, Emmi Riikilä, on sairauslomalla.

View this post on Instagram

Mistähän alottaisin. Olo on surullinen ja todella epäreilu. Mun täytyy nyt ripustaa kengät naulaan. Monet jotka mut tuntee, tietää, että lentopallo on mun elämän yksi tärkeimmistä ja suurimmista asioista. Mutta jatkuvan kivun kanssa taisteleminen, on liian raskasta ja se ei ole sitä mitä mä haluan urheilulta. Mun oikea nilkka meni viime kauden alussa ja siitä asti oon taistellut, teippaillut, jumppaillut ja tehnyt kaikkeni että se paranee. Se ei tällä kertaa ollut tarpeeksi, ja edessä on leikkaus. Mä tiedän että i will be back, mutta olo on nyt silti suoraan sanottuna ihan paska. Oon todella pettynyt moniin asioihin, että tähän pisteeseen piti mennä ja että näin piti käydä. Kuitenkin ajatus siitä, että saisin pelata seuraavat tulevat kaudet ilman kipuja, ja hoitaa tämän leikkauksen nyt pois alta, koska urani on silti vasta alussa ja se kuullostaa paremmalta kuin hyvältä, ja että saan tämän kivun nyt kokonaan pois. Nyt oikeastaan vaan toivon, että kaikki menee hyvin. 🤞🏽 Raskasta tulee olemaan, mutta mä lupaan näyttää, että mä vielä nousen täältä. ❤️ . . . . So, I hurt my ankle last season. After that I’ve tried to do my best that it would feel good but that wasn’t enough. Playing with so much pain all the time is not what I want in sport. I’m really sad about this. I will have surgery and then all this pain is hopefully gone. I really hope that everything goes well and I know I will be back. But now it’s time to focus on recovery and after that I will show to everyone that I’m back. ❤️

A post shared by Suvi Kokkonen (@suvikokkonen) on

Suvi Kokkonen, 19, kuuluu lupaavimpiin suomalaisiin lentopalloilijoihin. EM-kisoissa hän kuului jo naisten A-maajoukkueen runkopelaajiin. Nyt tahti hidastui väliaikaisesti, mutta Suvi tähyilee peliuraa kansainvälisissä liigoissa.

– Kyllä koen ammattilaisuuden olevan hyvinkin lähellä. Saksa olisi ehkä maana ensimmäinen, johon haluaisin, myös Ranska on hyvä vaihtoehto. Sitten jos joskus olisi mahdollista päästä vielä isompiin maihin ja seuroihin, Kokkonen maalaili Lentopallo.infon haastattelussa.

Suvi Kokkonen, joka on kotoisin Keski-Suomen Laukaasta, otti lentopalloilijana ensimmäiset askeleensa Leppäveden Lepässä. Ennen pitkää tie vei Jyväslentikseen, Kuortaneelle ja edelleen Hämeenlinnaan.

Viime kauden päätteeksi Lentopallo.infon lukijat äänestivät Kokkosen lentopallon naisten Mestaruusliigan parhaaksi pelaajaksi.