Lentopallon Mestaruusliiga: Hurrikaani-Loimaa sai vihdoin sijoituksen, jonka se ansaitsee

Kuva: CEV.eu

Hurrikaani-Loimaa etenee lentopallon miesten Mestaruusliigassa putipuhtaalla pelillä seitsemänkin kamppailun jälkeen.

Koska varsinkin alkukaudesta sarjataulukkoa saattaa olla vaikea lukea epätasaisen ottelumäärän takia, nyt tarkastellaan joukkueita sen perusteella, kuinka suuren osan saatavilla olleista sarjapisteistä kukin on kerännyt.

10. Team Lakkapää (ei sarjapisteitä)

Rovaniemeläisten meno viiden ottelun jälkeen ei päätä huimaa. Pistesaldo avautunee kuitenkin pian, sillä seuraavat vastustajat ovat Etta (kaksi kertaa) ja Vantaa Ducks. Team Lakkapäätä ei sovi aliarvioida. Kun joukkueella alkaa kulkea, vastapuolella riittää kiirettä.

9. Etta (4,8 % saatavilla olleista sarjapisteistä)

Vaikeudet eivät tulleet hallitsevalle hopeajoukkueelle yllätyksenä, sillä ryhmä meni viime kauden jälkeen raisusti uusiksi. Ainoa sarjapiste tuli 2-3-tappiosta Savo Volleylle. Yleispelaajahankinta Jan Helenius latoo hyvin pisteitä, mutta tulituki ei riitä.

8. Karelian Hurmos (26,7)

Liigahistorian ensimmäinen otteluvoitto koitti toisessa kamppailussa, kun Hurmos voitti kotonaan Kokkolan Tiikerit 3-1. Yleispelaaja Bjarne Huus on tilastollisesti liigan parhaita yleispelaajia. Otteluohjelma jatkuu vaativana.

7. Vantaa Ducks (29,2)

Epätasaista, mutta ajoittain lupaavaakin. Perättäiset voitot Hurmoksesta ja Lakkapäästä nostivat tunnelmaa. Voittojen jälkeen Ducks kuitenkin taipui tappioputkeen, jolla on nyt mittaa viisi ottelua.

6. Kokkolan Tiikerit (50)

Kauden alla Tiikereiltä ei kummia odotettu, mutta alkukausi on ollut melkoisen pirteä. Tuima tasonmittaus on edessä: seuraavat vastustajat ovat VaLePa, Hurrikaani, Akaa ja Savo eli liigan hallitseva kärkinelikko.

5. Raision Loimu (53,3)

Loimu pääsi viimeisenä joukkueena viiteen otteluun keskiviikkona ja juhlisti tapahtumaa voittamalla Vantaa Ducksin Raisiossa mennen tullen. Nuori kaarti tekee hyvää tulemista. Trent O’Dea ja Windson Ferreira aitoja vahvistuksia.

4. Akaa-Volley (61,9)

Uudistunut akaalaisjoukkue nousi odotetusti kärkijoukkoon. Hakkurihankinta Urpo Sivulan tehot vaan kohentavat toivonliekkiä. Toisaalta kotiotteluista kärkikolmikon joukkueita vastaan (Hurrikaani, Savo) ei ole tullut pistettäkään.

3. VaLePa (74,1)

Mestarijoukkue on virallisessa sarjataulukossa toisena, mutta ottelukohtaisesti sen on koonnut vähemmän pisteitä kuin Savo Volley ja Hurrikaani. VaLePa avasi yllättäen kahdella tappiolla. Sen jälkeen on tullut seitsemän voittoa putkeen.

2. Savo Volley (76,2)

Ainoa varsinainen kauneusvirhe on tappio Hurrikaanille. Muut kuusi otteluaan Savo Volley on selvittänyt voitokkaasti. Tähtihakkuri Olli-Pekka Ojansivu oli syksyn syrjässä maajoukkueesta, mutta liigassa kulkee. ”Lelu” johtaa liigan hakkuritilastoa.

1. Hurrikaani-Loimaa (100)

Hurrikaani riehuu puhtaalla pelillä, ja keskiviikkoinen vierasvoitto Akaa-Volleysta nosti joukkueen vihdoin ykköseksi virallisessakin sarjataulukossa. Jussi Heinon valmentama miehistö on menettänyt yhteensä vain neljä erää. Seuraava vastustaja on yllätysvalmis Tiikerit.