Karsintapeikko väijyy Rantaperkiön Iskua

Kuva: Jyri Kivimäki

Rantaperkiön Iskussa ovat nyt ilmeet vakavat. Akaa-Volley haki täydet vieraspisteet tiistaina, ja Isku putosi lentopallon Mestaruusliigan viimeiseksi.

Liigan kaksi viimeistä joutuvat kiperiin karsintoihin 1-sarjan parhaita vastaan. Iskussa tiedostetaan, että karsintavaara on konkreettinen.

– Kahteen viimeiseen runkosarjaotteluun koitetaan saada hyvä ilme, ja koitetaan mennä vielä Akaan ohi runkosarjassa. Kotietu voi olla tärkeä juttu liigakarsinnoissa. Yritämme unohtaa nämä vaikeat hetket ja pysyä positiivisina, että saadaan pidettyä liigapaikka, passari Joel Laakso sanoi Iskun tiedotteessa.

– Emme osanneet nauttia tästä pelistä, vaikka oli paljon yleisöä ja hyvä meininki hallissa.


Iskun valmentaja Oskar Muurinen korosti joukkueen kykyä hallita paineita.

– Nyt ei naurata. Olemme pelanneet hyviä pelejä, kun ei ole ollut paineita, mutta painepeleissä tilastot ovat aiemminkin olleet samanlaiset kuin nyt. Meillä on kaikilla peiliin katsomisen paikka. Itselläni sen suhteen, miten pystymme jatkossa hanskaamaan paineet, Muurinen ilmaisi.

– Jos liigakarsinnat ovat edessä huhtikuussa, siellä ei ole luvassa mitään muuta kuin painepelejä.

Tuon näköistä se on, kun itseluottamus puuttuu ja virhekontrolli on hukassa.


Mestaruusliigan kolme viimeistä sijaa ratkeavat käytännössä Vantaa Ducksin (26 pistettä), Kokkolan Tiikerien (21), Akaan (17) ja Iskun (16) välillä.