LP Kangasalalle keskitorjuja Yhdysvalloista

Kuva: CEV.lu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaavan LP Kangasalan uusi vahvistus on yhdysvaltalainen keskitorjuja Kayla Haneline, 24.

Haneline pelasi kauden 2017–2018 ammattilaisena Unkarissa Vasasin joukkueessa. Yliopistourallaan 188-senttinen urheilija edusti University of Northern Iowaa. Opiskelijaurheiluvuosina hän pelasi lisäksi USA:n yliopistomaajoukkueessa.


Uuden joukkueen kokoaminen on ollut LP Kangasalalle haaste, sillä keskitorjuja Jessica Wagner ja yleispelaaja Danielle Brisebois vaihtoivat maisemaa.

Äskettäin Suomen hallitseva pronssimitalisti kertoi kiinnittäneensä passari Mita Uiaton jatkosopimukseen. Tähtihankinta on maajoukkuelibero Tiiamari Sievänen. Kun vahvuuteen tuli vielä Haneline, lähestyvä kausi alkaa taas vaikuttaa lupaavalta.

LP Kangasalan valmentajana aloittaa Arttu Keränen. Ensimmäinen harjoitusottelu on luvassa lauantaina, jolloin joukkue pelaa LiigaPlokia vastaan. Yhden harjoitusotteluistaan LP Kangasala pelaa uudessa Kostia Areenassa Pälkäneellä. Joukkue kohtaa 19. syyskuuta Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Katsojia mahtuu vain 130.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga alkaa 28. syyskuuta.

Naisten Mestaruusliigan joukkueiden ensimmäisiä harjoitusotteluita 2018
Pe 31.8. LP Viesti – LP Viesti Akatemia
Pe 31.8. OrPo – LiigaPloki
La 1.9. LiigaPloki – LP Kangasala
La 1.9. OrPo – LP Kangasala
To 6.9. WoVo – Pölkky Kuusamo
To–Su 6.9.–9.9. LP Viesti turnauksessa Belgiassa
Pe 7.9. Nurmon Jymy – OrPo