Hallissa kaikuivat vain tuskanhuudot – pelaajasiirto ja vakava loukkaantuminen Mestaruusliigassa

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Viesti voitti kotonaan Pölkky Kuusamon 3-0, mutta se ei ollut lähimainkaan lauantaisen kamppailun tärkein uutinen.

Ykkösaiheeksi nousi keskitorjuja Laura Pihlajamäki. Maajoukkuepelaaja on pitänyt LP Viestissä kuntoa yllä, mutta tilaisuuden auettua hän siirtyi Saksan liigaan. Pihlajamäen lähtö on sinänsä odotettu, sillä etenkin torjujana hän kuuluu maanosan valioihin.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kertoi, ettei uuden keskitorjujan hankkimisen kanssa pidetä kiirettä. Pohjois-Amerikassa loppuu pian naisten yliopistolentopallo, mikä voi avata mahdollisuuksia.


Illan murheellisin hetki koettiin kolmannessa erässä. Pölkky Kuusamon libero Eveliina Rautiainen väänsi oikean jalan polvensa erittäin ilkeän näköisesti. Salohalli mykistyi, ja hetken aikaa tilassa kuuluivat vain Rautiaisen riipaisevat tuskanhuudot. Pelaaja vietiin paareilla kentältä.

Ottelun jälkeen valmentaja Tuomas Alatalo kertoi lehdistölle, että Rautiainen oli viety ambulanssilla hoitoon. Alatalon mukaan ensivaikutelma loukkaantumisesta oli varsin paha.

Rautiainen oli viime kaudella voittamassa lentopallon Suomen mestaruutta HPK:lle. Hän siirtyi Kuusamoon ja kuuluu joukkueen luottopelaajiin.


Lauantaina LP Viestin peli sujui melko mallikkaasti pelaajahaasteista huolimatta. Keskitorjujina pelasivat Anna Czakan ja Pihlajamäen paikan ottanut Pilvi Kettunen. Yleispelaajana tunnettu Lena Prokopenko pelasi yllättäen hakkurina – sairastellut Kertu Laak seurasi ottelun vaihtopelaajana.

Lentopallon Mestaruusliiga, tulokset 17.11.2018

Etta – Team Lakkapää 3-0
Savo Volley – Hurrikaani-Loimaa 3-2
Tiikerit-Loimu 3-1
VaLePa – Akaa-Volley 3-0

OrPo-Wovo 3-0
LP Viesti – Pölkky Kuusamo 3-0