Maajoukkuemies Jan Helenius singahti Mestaruusliigaan ja pukeutuu pelipaitaan jo tänään

Kuva: Raision Loimu

Lentopalloilija Jan Helenius siirtyy Raision Loimuun. Yleispelaaja on tuttu Suomen maajoukkueestakin.

Mestaruusliigassa pelaavalle Loimulle tuli tarve yleispelaajalle Verneri Vetriön loukkaannuttua. Heleniuksen ja Loimun välinen sopimus sallii pelaajan siirtymisen ulkomaille.

– Loimuun oli hyvä tulla, kun täällä on tuttuja ja olosuhteet kunnossa. Loimussa asetun rooliin, jossa pystyn parhaiten auttamaan joukkuetta. Sen pidempiä suunnitelmia ei tällä hetkellä ole, Helenius sanoo Loimun tiedotteessa.

– Ulkomaan kentät ovat olleet jo muutaman vuoden ajatuksissa, mutta sinne ei ole mitenkään pakko päästä.


Helenius, 22 vuotta ja 183 senttimetriä, on nykylentopalloilijaksi verrattain lyhyt, mutta varsinkin hyökkäyspelissä erinomainen ponnistusvoima kuuluu hänen valtteihinsa.

Mestaruusliigassa Helenius on pelannut LEKA Volleyn ja Rantaperkiön Iskun joukkueissa. A-maaotteluita löytyy 67 kappaletta. Viime kesänä Helenius kuului maajoukkuerinkiin, mutta paikkaa MM-kisajoukkueeseen ei irronnut.

Uusi Loimu-hankinta on mukana jo lauantaisessa vierasottelussa Kokkolan Tiikereitä vastaan. Loimun manageri Jukka Rajakangas kertoo, että otteluruuhka vaati hankinnan tekemistä.

– Vernerin korvaajalle oli tarvetta niin pelejä kuin harjoituksiakin ajatellen. Helenius on tuttu pelaaja ja hyvässä kunnossa, joten sopimus oli kaikin puolin sopiva meille tähän tilanteeseen, Rajakangas kommentoi.


Alkukaudella Helenius piti kuntoa yllä kasvattajaseurassaan Karhulan Veikoissa ja treenasi myöhemmin Saksassa, Berlin Recycling Volleysissa. Berliiniläisjoukkueen kanssa ei syntynyt sopimusta.

Loimun pelaajista monet ovat tuttuja Heleniukselle. Heleniuksen sisko on Ossi Rumpusen avovaimo. Samuli Kaislasalo ja Helenius ovat pelanneet yhdessä niin LEKA Volleyssa kuin maajoukkueessa. Opiskelupuolella Helenius on lähes valmis personal trainer. Päätähtäin on silti lentopallossa.