Perungan Pojat itsenäisyyspäivän kunniaksi upeasti jatkoon eurokentillä

Kuva: CEV.lu

Perungan Pojat Rovaniemi on raivannut tien komeasti 16 parhaan joukkoon lentopallon Challenge Cupissa.

PerPo (Suomen kentillä sponsoroidusti Team Lakkapää) lähetti laulukuoroon mainekkaan Levski Sofian, 15-kertaisen Bulgarian mestarin.

lentopallo, mestarien liiga, hämeenlinna, istanbul, osta liput

Ensimmäisen osaottelun PerPo oli voittanut vieraissa erin 3-1. Kun itsenäisyyspäivän ottelussa Rovaniemellä isäntien tilille tuli kaksi erävoittoa, jatkopaikka varmistui. Rovaniemeläisjoukkue voitti ottelun erin 3-2, joten kaksiosaisessa ottelussa sarjapisteet menivät PerPon hyväksi 5-1.

Avauskokoonpanossa PerPolla pelasivat passari Jani Sippola, hakkuri Jayson McCarthy, yleispelaajat Peetu Mäkinen ja Matias Korhonen, keskitorjujat Daniel Grant ja Tuomas Hautala sekä libero Jeremy Davies. Henri Tuomi valmentaa.

Ranskalainen Stade Poitevin Poitiers on PerPon vastustaja neljännesvälierissä.

Challenge Cup on eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kolmostaso.

Lisää suomalaisiloa itsenäisyyspäivään toivat valmentaja Tuomas Sammelvuo ja libero Lauri Kerminen. Heidän edustamansa Kuzbass Kemerovo pudotti CEV Cupissa jatkosta montenegrolaisen Bijelo Poljen.

Kun eurocupien kautta on parisen kuukautta takana, suomalaisista joukkueista yli puolet on mukana. Yhdeksästä joukkueesta neljä on pudonnut jatkosta: Hurrikaani-Loimaa ja LP Salo (CEV Cup) sekä LP Kangasala ja LiigaPloki (Challenge Cup).

Ykköstasolla Mestarien liigassa pelaa naisten Suomen mestari Hämeenlinna. VaLePa jatkaa kakkostasolla CEV Cupissa. Challenge Cupissa 16 parhaan joukkoon etenivät PerPon lisäksi miesten Savo Volley ja naisten Pölkky Kuusamo.