Intensiivistä taistelua ja ilmaista kaljaa – ”Ei kannata kokeilla Suomessa”

Kuva: VaLePa

VaLePa väänsi torstaina tärkeän voiton lentopallon eurocupien kakkostasolla CEV Cupissa. VaLePa (Ford Store Levoranta Sastamala) kaatoi vieraissa tshekkiläisen Kladno Volejbal cz:n erin 3-2.

Voitto tuli todella jännittävän ratkaisuerän päätteeksi. Viidennen erän suomalaisvieraat kuittasivat pistein 22-20.

Toinen osaottelu pelataan Tampereella tammikuun puolivälissä. Kaksiosaisen ottelun voittaja etenee CEV Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.


Hyvässä vireessä viilettävä hakkuri Urpo Sivula nousi ottelun pistekuninkaaksi 24 noteerauksellaan. Toisessa erässä yleispelaajaksi tullut maajoukkuemies Niko Suihkonen oli vahva verkolla (hyökkäysten tappoprosentti 63), mutta etenkin syöttövirheet söivät kokonaissuoritusta. VaLePan valmentaja Radovan Gacic antoi kuitenkin nuorukaiselle kehut.

– Suihkonen tuli hyvin peliin sisälle ja toi uutta virtaa kentälle. Peli oli erittäin intensiivinen. Meillä on parannettavaa eri osa-alueilla, mutta olemme valmiita tammikuun ottelussa. Halli oli haastava, mutta olemme tyytyväisiä voittoon, kommentoi Gacic.

Kladnossa yleisömääräksi merkittiin 550. Täkynä oli ilmainen olut, jota tarjottiin ilmaiseksi 300 ensimmäiselle katsojalle.

– Ei tullut katsomoon ryntäystä oluesta huolimatta, ei kannata kokeilla Suomessa, VaLePa leukaili tiedotteessaan.


Lentopallon euroviikolla mukana olivat kaikki viisi jatkavaa suomalaisjoukkuetta. VaLePan lisäksi voitokas oli Savo Volley, joka pelaa kolmostasolla Challenge Cupissa. Tappiot tulivat Hämeenlinnalle (naisten Mestarien liiga), Perungan Pojille (miesten Challenge Cup) ja Pölkky Kuusamolle (naisten Challenge Cup).